2 χρυσά – 3 ασημένια στο Πανελλήνιο Νέων Ανδρών – Γυναικών

Πρωταθλητής Ελλάδας Νέων στο ξίφος μονομαχίας για το 2008 ανακηρύχτηκε ο Άρης Γκίνης επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί που του είχαν δώσει όλοι όσοι γνωρίζουν. Ο Άρης δεν άφησε σε κανένα περιθώριο να τον απειλήσει, ακόμα και ο Ελληνογάλλος Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος ηττήθηκε άνετα στον τελικό 15-12. Στο ομαδικό του ιδίου όπλου οι Γκίνης, Γυφτόπουλος Σωτήρας και Μικρόπουλος σήκωσαν το Κύπελλο σε έναν, πραγματικά, θεαματικό τελικό απέναντι στον Πανελλήνιο. Ο αγώνας τα είχε όλα, ανατροπές στο σκορ, τακτική, θεαματικές φάσεις και τελικά έναν νικητή, τον Ο.ΞΙ.Φ.

{gallery}photos_2008/10_02_2008{/gallery}

Η Πέτρα Ντώνου, σε ένα διάλειμμα από το πολύωρο διάβασμα, κατάφερε να φθάσει στον τελικό, αποκλείοντας την Αμπάλοφ. Εκεί έπαιξε στα ίσα απέναντι στο φαβορί, την Γεωργιάδου αλλά στο τέλος οι δυνάμεις της την πρόδωσαν. Έτσι περιορίστηκε στην 2η θέση. Στο ομαδικό, οι Ντώνου, Χρήστου, Βέικου και Ταλίδου δεν μπόρεσαν να καταβάλλουν την αντίσταση του Πανελληνίου και έχασαν 40-45.

Την ίδια τύχη είχε και η ομάδα του ξίφους ασκήσεως νεανίδων η οποία αν και έφθασε για 1η φορά στην ιστορία της σε ένα τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών έχασαν από το Αιγάλεω 35-41. Για την ιστορία μέλη αυτής της ομάδας ήταν οι Κεσίδου, Ταλίδου Α., Στέλλα και Παπαχαρίση.

MVP
των αγώνων ο Χρόνης Μικρόπουλος, η απόδοση του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Συγχαρητήρια σε όλους!
Την επόμενη εβδομάδα σειρά έχουν οι Βαλκανικοί Αγώνες Νέων και Εφήβων. Από τον Ο.ΞΙ.Φ. συμμετέχουν οι Κεσίδου, Κολέντσης και οι προπονητές Γεροσίδερης, Τσώκας. Τόπος διεξαγωγής το Ζρένιανιν της Σερβίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση