5 χώρες στο Καλοκαιρινό Κάμπ

Έντονο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο 2ο Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας που διοργανώνει ο Ο.ΞΙ.Φ. στην Πρέσπα το διάστημα από 27/8 έως 5/9. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή ο γερμανικός σύλλογος ΤΒΒ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, η Ρουμανία και η Τεργέστη από την Ιταλία.

Μεγάλο, επίσης, το ενδιαφέρον και από την Αίγυπτο, αφού το μεγαλύτερο CLUB του Καϊρου προγραμματίζει την αποστολή 20 ξιφομάχων!

Για την Ελλάδα, το κάμπ, ήδη έχει μπει στο σχεδιασμό των περισσότερων συλλόγων αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, η οποία προσανατολίζεται στην αποστολή αρκετών διεθνών ξιφομάχων.

Ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, ήδη κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών για την ένταξη στο επίσημο φετινό του πρόγραμμά την Διοργάνωση Διεθνούς Κυπέλλου Ξιφασκίας με την επωνυμία «ΠΡΕΣΠΕΣ 2008» με την συμμετοχή, φυσικά, όλων των ξιφομάχων που θα βρίσκονται στο Δρυμό για το Καλοκαιρινό Κάμπ. Με την πρόταση του αυτή ο Ο.ΞΙ.Φ. επιχειρεί, όχι μόνο ένα «πάντρεμα» του «ΠΡΕΣΠΕΙΩΝ» με την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, αλλά σκοπό έχει να κάνει τις Πρέσπες αγαπημένο προορισμό των ξιφομάχων όλου του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Λάζαρος Ναλπαντίδης Μέγας Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Όμιλο Ξιφασκίας για τις πρωτοβουλίες του. Φέτος ο Δήμος Πρεσπών θα έχει την τιμητική του. Θα γίνει τόπος συνάντησης μεγάλων αθλητών και θα φιλοξενήσει για πρώτη φόρα το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας «ΠΡΕΣΠΕΣ 2008». Εύχομαι να είναι μόνο η αρχή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση