Κύπρος και Γερμανία για τον Ο.ΞΙ.Φ.

 

Ευρωπαϊκό ήταν το περασμένο σαββατοκύριακο για τις ομάδες του Ομίλου εκμεταλλευόμενες αντίστοιχες προσκλήσεις τόσο από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας όσο και τον Γερμανικό σύλλογο ΤΒΒ.
Αναλυτικά, στην Λευκωσία βρέθηκαν οι Σωτήρας και Κολέντζης για την συμμετοχή τους στο Κύπελλο Αφροδίτη συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο κ. Σ. Διαφωνίδη και τον προπονητή κ. Π. Τσώκα. Οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην 1η μεγάλη προσπάθεια των Κυπρίων αδερφών μας στην διοργάνωση μεγάλων διεθνών αγώνων ξιφασκίας. Και πράγματι τα κατάφεραν άριστα. Στους αγώνες συμμετείχαν 38 αθλητές και αθλήτριες από 8 κράτη και για την ιστορία, οι νικητές ήταν ο Ισραηλινός Άζερσταντ στους άνδρες και η Σουηδέζα Μπράντεβαρντ. Ο Σωτήρας κατέλαβε την 6η θέση.

{gallery}cyprus2008{/gallery}

Στα παραλειπόμενα των αγώνων, ήταν η εκθαμβωτική λάμψη του Νέου Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, που φιλοξένησε τους αγώνες, η συνάντηση και συνεργασία των στελεχών του Ο.ΞΙ.Φ. με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ο. Ιωαννίδη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Ι. Χατζηαράπη και, τέλος, η περιγραφή των αγώνων από τον κ. Τσώκα για λογαριασμό του συνδρομητικού τηλεοπτικού καναλιού της Κύπρου. Στο περιθώριο των αγώνων η αποστολή του Ομίλου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την «πράσινη ζώνη» στην οδό Λύδρα.

Πολύ σημαντική ήταν και η αποστολή των κοριτσιών του Ο.ΞΙ.Φ. στο μεγαλύτερο Διεθνές Κύπελλο έως 17 χρονών που έγινε στο ΤΒΒ της Γερμανίας με την συμμετοχή 268 αθλητριών από 15 χώρες! Οι Καραφύλλη, Στρέζου, Κομπατσάρη και Καφάση ήταν προσκεκλημένες του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας της Γερμανίας, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τις ίδιες όσο και για τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.

Στο περιθώριο των αγώνων ο προπονητής μας κ. Σ. Γεροσίδερης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη του Γερμανικού Συλλόγου και να συμφωνήσει στην διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Έτσι οι Γερμανοί θα φιλοξενήσουν 15 από τους πιο ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες μας για κάμπ προετοιμασίας 10 ημερών καθώς και των προπονητών για συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια. Από την άλλη ο ΤΒΒ θα μας τιμήσει με την παρουσία του τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρτίου όσο και στο Διεθνές Προπονητικό Κάμπ των Πρεσπών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση