Πλούσια δράση με μετάλλια, μετεγγραφές, αγώνες εξωτερικού και Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Εντυπωσιακά πλούσια δράση με αγωνιστικά αποτελέσματα, συμμετοχές σε ευρωπαϊκά κύπελλα, μετεγγραφές αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Εφήβων στην Φλώρινα περιλαμβάνει  το Δελτίο Τύπου της εβδομάδας που κλείνει.

Ξεκινώντας, λοιπόν, με την εγχώρια αγωνιστική δραστηριότητα, άκρως πετυχημένη ήταν εμφάνιση των αγοριών και κοριτσιών  στο Εφηβικό Κύπελλο «Θεσσαλονίκη» την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Δημήτρης Δούδος και Αλεξάνδρα Καφάση στο ξίφος ασκήσεως ενώ θέση στην οκτάδα κατέκτησαν οι Χρήστος Κίζος, Δέσποινα Αριστείδου και Βούλα Δουμανίδου. Στους αγώνες συμμετείχαν 100 αθλητές και αθλήτριες από όλη την χώρα.

Στην Ευρώπη, μετά την Σερβία σειρά έχει η Ουγγαρία και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο  της Βουδαπέστης το ερχόμενο σαββατοκύριακο, στο οποίο ο Ο.ΞΙ.Φ. θα συμμετέχει με μια από τις πολυπληθέστερες αποστολές στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας. Συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες, 4 προπονητές και 1 διαιτητής θα δώσουν το παρόν σε ένα από τα δυσκολότερα τουρνουά της χρονιάς στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν 592 ξιφομάχοι από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Σε  όλους τους συμμετέχοντες έχει προβλεφθεί να διανεμηθεί από τα στελέχη του Ομίλου ειδικό πληροφοριακό  – διαφημιστικό υλικό για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Φλώρινας (30-31 Οκτ.2010).

Ήδη οι πρώτες συμμετοχές για το FLORINA EUROCUP είναι γεγονός. Η Δανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Σερβία έχουν δηλώσει πως θα λάβουν μέρος με τις καλύτερες ομάδες τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους διοργανωτές. Όλα δείχνουν ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 100 και η Φλώρινα το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη θα «πλημμυρίσει» από ξιφομάχους. Η Οργάνωση θεωρεί υποχρέωση της να ευχαριστήσει δημόσια την Δ/νση των Ξενοδοχείων King Alexander, Lingos και Φαίδων Palace για την προσφορά ιδιαίτερα ελκυστικών πακέτων φιλοξενίας στους συμμετέχοντες στο EUROCUP 2010. Επίσης, «φωτιά» έχει πάρει το χορηγικό πρόγραμμα των αγώνων στο οποίο συμμετοχή ήδη έχουν δηλώσει η ΑΝΦΛΩ Α.Ε., τα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ και η SOLAR ENERGY SOUMPASIS. 

Ηχηρή ήταν η συμμετοχή του Ο.ΞΙΦ. στο  μετεγγραφικό κύκλο της Ελληνικής  Ξιφασκίας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Απόδειξη της κυρίαρχης παρουσίας του Ομίλου στην Ελλάδα αλλά και το αναγνωρίσιμο προφίλ που έχει οικοδομήσει στην Ευρώπη είναι το γεγονός ότι προτιμήθηκε από μια πλειάδα κορυφαίων Ελλήνων ξιφομάχων οι οποίοι τον επέλεξαν για να συνεχίσουν την καριέρα τους και να κοσμούν με την παρουσία τους τις Ομάδες Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών Γυναικών του Ο.ΞΙ.Φ. για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κορυφαίο  γεγονός είναι και η «τυπική» επιστροφή της Ολυμπιονίκη Ιωάννας  Χρήστου μετά από 8 χρόνια απουσίας στην Αθηναϊκή Λέσχη. «Τυπική» γιατί ουσιαστική δεν υπήρξε ποτέ. Θόρυβο σήκωσε, επίσης, η μετεγγραφή  του Βασίλη Φλώρου κορυφαίου πενταθλητή με συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του 2004 αλλά και στους Μεσογειακούς του 2009 στην Πεσκάρα. Μεγάλη τιμή για τον Όμιλο, επίσης, είναι να φιλοξενεί στις τάξεις του την Πρωταθλήτρια Εμμανουέλα Κωστάκη, τα αδέρφια Κατερίνα και Πέτρο Πάτριτς από την Ουγγαρία και τον Πενταθλητή Παναγιώτη Βάγια. Αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα και φωτογραφικό υλικό των νέων μελών του Ο.ΞΙ.Φ. σύντομα στο www.oxif.gr.

Το  Δ.Σ. θεωρεί υποχρέωση να καλωσορίσει  τα νέα μέλη, να τους ευχαριστήσει για  την τιμή που κάνουν στον Όμιλο  με την επιλογή τους και να τους υποσχεθεί ότι θα τους προσφέρει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, στο μέτρο του δυνατού, για να ξεδιπλώσουν το πλούσιο αθλητικό τους ταλέντο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση