Σε όλα ΑΡΙΣΤΑ

Αξέχαστο θα μείνει σε όλους το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Γυναικών, το οποίο  οργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Φλώρινας και τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011.
Αξέχαστο γιατί για 1η φορά «έφυγε» από την Αθήνα, γιατί έλαβε την πραγματική του διάσταση, με κατάμεστες κερκίδες, με άφθονο αγωνιστικό ενδιαφέρον, με συγκλονιστικές μονομαχίες, με έντονο φλωρινιώτικο ενδιαφέρον και βέβαια με την φημισμένη Μακεδονίτικη Φιλοξενία να αγκαλιάζει τους πάντες.
Ενθουσιώδη τα σχόλια και τα εύσημα για τους διοργανωτές από τους περισσότερους από τους 300 εμπλεκόμενους στο  Πρωτάθλημα, αθλητές συνοδούς, προπονητές, γονείς, φιλάθλους, κ.ά.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ο.ΞΙ.Φ. κυριάρχησε, παραμένοντας δυνατός στην κούρσα για την κορυφή της Ελληνικής Βαθμολογίας. Αναλυτικά:
Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2011 ο Δημήτρης Ρεπάτσης στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων μετά από  έναν Τελικό «Θρίλερ» (15-14 τον Γουρλεμάκη του Μεσσαρά Κρήτης). Στο ομαδικό του ίδιου όπλου τα «Κοκκόρια» Ρεπάτσης – Κολέντσης – Τσώκας – Ζαχαρόπουλος λύγισαν μπροστά στον Πανελλήνιο (έχασαν 42-45 στον τελικό)
Πρωταθλήτριες Ελλάδος για το 2011, επίσης οι Χρήστου  Π., Βέικου Ε., Αθανασίου Γ., Ταλίδου Π. στο ομαδικό του Ξίφους Μονομαχίας Νέων Γυναικών (45-27 την Μακεδονική Λέσχη. Στο ατομικό η Βέικου σήκωσε το Χάλκινο.
Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων κοντά στο  χρυσό για 1η φορά στην ιστορία έφτασε η ομάδα του Ο.ΞΙ.Φ. (Ηλιάδης Ιορδάνης και Δημήτρης, Δούδος και Καλλιμάνης) αλλά τελικά επικράτησε η εμπειρία του Νάκη (Α.Ο.Ο.) Στα κορίτσια την 3η θέση του βάθρου πάτησε η ομάδα μας με τις Παπαχαρίση, Καφάση, Αριστείδου και Στέλλα.
Έτσι  στον συνολικό απολογισμό ο Ο.ΞΙ.Φ. βρέθηκε βαρύτερος κατά 2 χρυσά2 ασημένια2 χάλκινα μετάλλια.
Συγχαρητήρια  σε Όλους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση