5ο Καλοκαιρινό Camp Ξιφασκίας

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί το Κάμπ Ξιφασκίας που διοργανώνει ο Ο.ΞΙ.Φ. στην Πρέσπα για 5η συνεχή χρονιά. Θεσμό που περισσότεροι από 70 ξιφομάχοι από την Ελλάδα και την Κύπρο εντάσσουν στο «αθλητικό» τους ημερολόγιο ως αρχή για την αγωνιστική περίοδο που ξεκινά.
Έτσι από την Παρασκευή 26 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το «ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΟ» θα μοιάζει με εργοστάσιο με τους ήχους των σπαθιών να ακούγονται ως καλοκουρδισμένες μηχανές. Αθλητές και αθλήτριες από την Κρήτη έως την Μακεδονία και από την Ήπειρο έως την Κύπρο, πιστοί στο οπλομαχητικό ραντεβού τους θα συρρεύσουν στον Δρυμό των Πρεσπών.
Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωϊνό τρέξιμο στις φασολιές (7:30 πμ) και 2 προπονήσεις ξιφασκίας, πρωί (10:30 πμ) φυσική κατάσταση, συνασκήσεις, μαθήματα και απόγευμα (17:30 μμ) παιχνίδι πάνω σε 11 πίστες.
Όπως και πέρυσι, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, με την ολοκλήρωση των προπονητικών δραστηριοτήτων, ο Ο.ΞΙ.Φ. διοργανώνει το Διεθνές Τουρνουά «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2011», το οποίο είναι ενταγμένο στο επίσημο πρόγραμμα της ΕΟΞ και αφορά την κατηγορία Νέων Ανδρών – Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως και Μονομαχίας.
Κάμπ και ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πρεσπών σύμφωνα με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

– Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανακοίνωσε πρόσφατα το αγωνιστικό της καλεντάρι 2011 – 2012 στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων. Μεγάλη Τιμή για την Φλώρινα αποτελεί η ανάθεση για 2η συνεχή χρονιά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Εφήβων στο Ξίφος Ασκήσεως με την ονομασία «FLORINA EUROCUP 2011», το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση