Ο Biren το Χρυσό

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ο Τούρκος Biren Ismail Bora κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο 3ο Florina Eurocup 2012. Συνεχίζει έτσι να προηγείται στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη του ξίφους ασκήσεως εφήβων.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Dahlin από την Δανία και τα 2 χάλκινα μοιράστηκαν οι Georgescu (ROU) και Menkuer (TUR). Στους αγώνες μετείχαν συνολικά 53 αθλητές από 7 χώρες. Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη θέση (10η) πήρε ο Σούλιος (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω) και από τον Ο.ΞΙ.Φ. ο Μιχάλης Χρυσικός (26ος).

Οι θεατές που κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο είχαν  την ευκαιρία να απολαύσουν μονομαχίες υψηλού επιπέδου και μια εντυπωσιακή παρουσίαση από τα πιτσιρίκια του Ομίλου.

Στα ομαδικά (συμμετοχή 12 ομάδες) τον τίτλο κατέκτησε η ομάδα της Τουρκίας το ασημένιο η Δανία και το χάλκινο η Ρουμανία.

Τις απονομές έκαναν: ο Βουλευτής κος Αθανάσιος Γερμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Δημήτριος Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. κος Ιωάννης Γουσόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.ΞΙ.Φ. κος Χρήστος Παυλίδης και ο εκ των πρωτεργατών της ξιφασκίας στην Φλώρινα κος Γεώργιος Ανθόπουλος.

Κατά την διάρκεια των αγώνων ο Όμιλος δέχθηκε πολύ τιμητικά σχόλια από το σύνολο των αποστολών για  την άριστη διοργάνωση και προσκλήσεις  για συμμετοχή σε αγώνες στην Κοπεγχάγη (ξίφος μονομαχίας -17) τον Δεκέμβριο, στην Σόφια τον Ιανουάριο και Αττάλεια (-13) τον Απρίλιο.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλο, την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, την ΔΕΗ Α.Ε., τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ν. Φλώρινας, το προσωπικό του ΔΑΚ Φλώρινας, το ΚΤΕΛ Φλώρινας, το Ξενοδοχείο KING ALEXANDER, τον κ. Σπύρο Παπαχαρίση, την Ιατρό Δις των Αγώνων Δέσποινα Μιχοπούλου, τα στελέχη και τους αθλητές του Ο.ΞΙ.Φ. για την ουσιαστική βοήθεια στην επιτυχία του Florina EuroCup.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση