Ασημένιοι Στέργιος και Άρτεμις – Χάλκινη η Ζωή

Σε πραγματικό μαραθώνιο ξιφασκίας εξελίχτηκε το χθεσινό Κύπελλο Ελλάδος στο Ξίφος Μονομαχίας (ΟΑΚΑ – Αθήνα) αφού κάποιοι από τους αθλητές και αθλήτριες μας αναγκάσθηκαν να αγωνισθούν από τις 9:30 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ (τελικοί) και μάλιστα αμέσως μετά να ταξιδέψουν 570 χιλιόμετρα για να επιστρέψουν στην Φλώρινα!

Συνηθίζουμε, όμως, να θυμόμαστε μόνο τα καλά και αυτά δεν είναι άλλα από τις 2 παρουσίες στους τελικούς των Στέργιου Τσώκα και Άρτεμις Μπαντίκη και το Χάλκινο μετάλλιο της Ζωής Μοσχοπούλου.

Στα Αγόρια (89 συμμετοχές) ο Στέργιος έκανε φοβερά παιχνίδια μέχρι τον τελικό, εκεί όμως το χρυσό κατέκτησε ο Ι. Φιλιππούσης (Οδυσσέας Χαλανδρίου) 12-15. Στα Κορίτσια (75 συμμετοχές) η Άρτεμις αν και πάλεψε δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μολυβίδου (Μακ. Λέσχη) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το βάθρο συμπλήρωσε η πρωτοεμφανιζόμενη στους Εφήβους, Ζωή Μοσχοπούλου.

[fsg_gallery id=”4″]

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην Φλώρινα, για τις ανάγκες του 4ου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Εφήβων. Μέχρι στιγμής 43 αθλητές από 8 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ προβλέπονται να πολλαπλασιασθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εφέτος, για 1η χρονιά το αγωνιστικό πρόγραμμα, «εμπλουτίσθηκε» και με την κατηγορία των κοριτσιών στο Ξίφος Ασκήσεως, ενώ την Κυριακή θα αγωνισθούν τα Ξίφη Μονομαχίας.

Οι τελικοί, όπως και η ετήσια επίδειξη των τμημάτων υποδομής του Ο.ΞΙ.Φ. θα γίνουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στις 18:00 μμ στο ΔΑΚ Φλώρινας με την είσοδο ελεύθερη για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.oxif.gr/eurocup

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...