ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

FLORINA 2007 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ [11/18.03.2007]

Ρουμανικό επίλογο επιφύλαξε σήμερα (Κυριακή) το Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας Γυναικών «Φλώρινα 2007». Νικήτρια στην παρθενική αυτή διοργάνωση ξιφασκίας τέτοιου επιπέδου που φιλοξενήθηκε ποτέ στην ελληνική περιφέρεια, αναδείχτηκε η Άνα Μπράντζα. Η (24χρονη) 6η ολυμπιονίκης της Αθήνας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού επικράτησε στον τελικό της Κινέζας, Λι Ζιανγκ (15-9). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Γερμανίδα, Κλαούντια Μπόκελ και η Κινέζα, Να Λι.

 

Ό,τι καλύτερο συνέβη, τώρα, από ελληνικής πλευράς στους αγώνες «Φλώρινα 2007» ήρθε από τη Δήμητρα Μαγκανουδάκη. Η (28χρονη) 8η ολυμπιονίκης της Αθήνας έφτασε μέχρι τις «16» της διοργάνωσης, αφού απέκλεισε, διαδοχικά, την Ελβετίδα, Χάμπλουτζελ (15-10) και τη Γερμανίδα, Σοσάνσκα (9-8), για να μείνει όμως έξω από τα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε από την Ιταλίδα, Ντελ Καρέτο (12-15) και κατατάχτηκε 14η σε 78 αθλήτριες (από 21 χώρες).

Πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση είχαμε, επίσης, από τη (βορειοελλαδίτισσα) Ελένη Πασχαλίδου (27η), η οποία πέταξε έξω από τις «32» τη Γιαπωνέζα, Ικεχάτα (15-14) και στη συνέχεια δυσκόλεψε αρκετά την Καναδέζα. Μακέι/Νο 2 στον κόσμο (11-15). Αντίθετα η Φλωρινιώτισσα (κορυφαία αθλήτριά μας στην παγκόσμια κατάταξη) Γιάννα Χρήστου δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα της και διέψευσε τις ελληνικες προσδοκίες, καθώς αποκλείστηκε πρόωρα από την Ιταλίδα, Μοελάουσεν (14-15) και έμεινε χαμηλά (44η).

Από τις υπόλοιπες έξι κοπέλες μας που είχαν προκριθεί στις «64»:
H Δέσποινα Πέρδικα κατατάχτηκε 52η (έχασε 15-7 από τη Μακεσεάνου/Ρουμανία).
Η Δέσποινα Γεωργιάδου ήρθε 53η (8-15 με τη Ντμόβσκα/Πολωνία).
Η Φανή Βαρβέρη 60ή (5-15 με τη Ρουμάνα νικήτρια του τουρνουά, Μπράντζα/Νο 9 στον κόσμο).
Η Πετρούλα Ντώνου 63η (2-15 με την Καναδή, Μακέι/Νο 2 στον κόσμο) και
Η Τραϊανή Αθανασιάδου 64η (5-15 με την Ουγγαρέζα, Σατς/Νο 1 στον κόσμο).

Άξια ιδιαίτερης αναφοράς είναι η καταπληκτική οργανωτική δουλειά που έγινε από τον οικοδεσπότη τοπικό σύλλογο του ΟΞΙΦ, αλλά και η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα του φίλαθλου κοινού που γέμισε ασφυκτικά και τις δύο μέρες τις εξέδρες (!). Ανάμεσα τους βρέθηκαν, εκτός από τον πρόεδρο της ΕΟΞ (και γ.γ. της ΕΟΕ και της FIE), Μανώλη Κατσιαδάκη, η αντ/δρος της FIE (Άννα Πάσκου), οι βουλευτές Γ. Λιάνης και Ν. Κορτσάρης, ο γ.γ περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας (Ανδρ. Λεούδης), ο νομάρχης Φλώρινας (Ι. Βοσκόπουλος), οι δήμαρχοι Φλώρινας (Στεφ. Παπαναστασίου) και Πρεσπών (Λαζ. Ναλπαντίδης), ο γ.γ. περιφέρειας Ιονίων νήσων (Σωτ. Βόσδου) και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Τα αποτελέσματα της διοργάνωσης στον επίσημο δικτυακό τόπο του FLORINA 2007

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση