ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1989

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.04.2007

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών 2007, για τους αθλητές της Φλώρινας, αφού κατόρθωσαν και έσπασαν γκίνια 18 χρόνων, με την κατάκτηση του Ομαδικού στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών.

 

Ύστερα από μια καταπληκτική εμφάνιση οι αθλητές του Ο.ΞΙ.Φ. Γκίνης, Λιατόπουλος, Ντώνος και Διαφωνίδης (φωτό) δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Πανελήνιο Γ.Σ., αντίπαλο στον μεγάλο τελικό, και επικράτησαν με το θρυλικό 45 – 24. Σε δηλώσεις τους άπαντες υποστήριξαν ότι ήταν προσηλωμένοι στον στόχο, πολύ διαβασμένοι και ότι βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στη μέρα τους. Στον ημιτελικό ο Ο.ΞΙ.Φ. νίκησε την Αθηναϊκή Λέσχη 45-36, ενώ στα προημιτελικά νίκησε τον Αθηναϊκό με 45-34. Συνολικά συμμετείχαν 19 ομάδες.

Τελευταία φορά που το τρόπαιο ήρθε στην Φλώρινα ήταν το 1989 όταν η ομάδα της ΓΕΦ, τότε, αποτελούμενη από τους Τσώκα, Γούναρη, Καλυβιάνο και Μπούσιο κατέκτησε τον τίτλο ενώ σημειωτέον ο Πέτρος Τσώκας είχε κατακτήσει και τον ατομικό τίτλο καθοδηγούμενος τότε από τον προπονητή Γ. Ανθόπουλο.
Στο ατομικό του ιδίου όπλου ο Άρης Γκίνης κτάκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ ο Περικλής Λιατόπουλος πήρε την 7η θέση ανάμεσα σε 80 συμμετέχοντες.

 

Οι πρωταθλητές μαζί με τους προπονητές Π. Τσώκα,
Λ. Καλυβιάνο, Γ. Γκέλια και τον αντιπρόεδρο
του ΟΞΙΦ κ. Σ. Διαφωνίδη. 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 1. Πέρδικας  Π.Γ.Σ
 2. Κοντογιάννης   ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ
 3. Γκίνης   Ο.ΞΙ.Φ.
 3. Ίντρα   ΟΔΥΣΣΕΑΣ
 5. Φλώρος  ΕΘΝΙΚΟΣ
 6. Ματθαίου  Π.Γ.Σ.
 7. Λιατόπουλος  Ο.ΞΙ.Φ.
 8. Παυλίδης  Ο.Λ. Αθηνών
 14. Ντώνος  Ο.ΞΙ.Φ.
 23. Αγγέλης  Ο.ΞΙ.Φ.
 38. Διαφωνίδης  Ο.ΞΙ.Φ.

 

Στις γυναίκες η ομάδα του Ο.ΞΙ.Φ., αποτελούμενη από τις Ντώνου, Βέικου, Χρήστου και Βαρβέρη, (φωτό) πήρε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας της ομάδας του Πειραιά με 45 – 37. Στα ατομικά την καλύτερη θέση (8η) κατέλαβε η Πέτρα Ντώνου ανάμεσα σε 53 συμμετέχουσες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 1. Χρήστου Ι.  ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ
 2. Πασχαλίδου  ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ
 3. Μαγκανουδάκη ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
 3. Πέρδικα  Π.Γ.Σ.
 5. Κωστάκη  Ο.Λ.ΑΘΗΝΩΝ
 6. Νικολάου  ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 7. Βαρλάμη  Π.Γ.Σ.
 8. Ντώνου  Ο.ΞΙ.Φ.
 10. Γαζέα   Ο.ΞΙ.Φ.
 11. Λιάλια   Ο.ΞΙ.Φ.
 16. Χρήστου  Ο.ΞΙ.Φ.
 17. Βέικου   Ο.ΞΙ.Φ.
 24. Βαρβέρη  Ο.ΞΙ.Φ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση