Ολοκληρώθηκε το «15ο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ»

 

Ικανοποιητικό μπορεί να χαρακτηρισθεί με μια λέξη το οργανωτικό και αγωνιστικό αποτέλεσμα της 15ης Ετήσιας διοργάνωσης «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2007» η οποία έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας το περασμένο σαββατοκύριακο.
Συνολικά συμμετείχαν 159 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Π.Γ.Δ.Μ. ενώ εκατοντάδες ήταν και φίλαθλοι που γέμισαν τις κερκίδες το αγωνιστικό διήμερο και απόλαυσαν έντονη οπλομαχητική δράση.
Βέικου, Ντώνου και Γκίνης έκλεψαν την παράσταση με την κατάκτηση του χρυσού και των αργυρών μεταλλίων αντίστοιχα επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τους στην κατηγορία τους. Ειδική μνεία για την Δόμνα η οποία σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις πήρε 2 κύπελλα. Μπράβο!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

Στο ξίφος ασκήσεως νεανίδων 1η Μπουρδάκου 2η Στάντζιου 3ες Ανδριώτη – Μπαροντσίνι 5η Κεσίδου Ο.ΞΙ.Φ., 8η Μαυρίδου Ο.ΞΙ.Φ.
Στο ξίφος ασκήσεως νέων 1ος Λέκκας 2ος Σκούφος 3οι Καφτανάκης – Μπακατσιάς 6ος Πυργιλής Ο.ΞΙ.Φ. 7ος Σουμπάσης Ο.ΞΙ.Φ.
Στο ξίφος μονομαχίας νεανίδων 1η Βέικου Δ. Ο.ΞΙ.Φ. 2η Ντώνου Ο.ΞΙ.Φ. 3ες Barakova – Duakadinova 6η Χρήστου Ο.ΞΙ.Φ.  7η Ταλίδου Ο.ΞΙ.Φ. 8η Αθανασίου Ο.ΞΙ.Φ.
Στο ξίφος μονομαχίας νέων 1ος Zagirov 2ος Γκίνης Ο.ΞΙ.Φ. 3οι Μουμτζής – Paskov 5ος Σωτήρας Ο.ΞΙ.Φ. 6ος Κολέντζης Ο.ΞΙ.Φ.
Τέλος, στην σπάθη Παϊζη ΟΛΑ και Μιχαηλίδης ΑΕΚ κατέκτησαν τα αντίστοιχα κύπελλα.
 
Τις απονομές των επάθλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Στ. Κωνσταντινίδης, ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος, ο Αντινομάρχης κ. Ι. Αντωνιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Σ. Βοσκόπουλος και Υ. Μπάρα ενώ την ΕΟΞ εκπροσώπησε ο κ. Ι. Γουσόπουλος.
Αρνητική εντύπωση έκανε η χαμηλή εκπροσώπηση των αθηναϊκών σωματείων που έδειξαν ότι σνομπάρουν τον θεσμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση