ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007

Σαρράντα Σαββατοκύριακα δράσης το Εθνικό Πρόγραμμα του 2007!

Πηγή: ΕΟΞ/21-11-2006

Τη δυναμική της νέας τάσης στην ΕΟΞ εκφράζει το αγωνιστικό πρόγραμμα της ξιφασκίας του 2007. Η αγωνιστική δράση σ΄ αυτό, σε εθνικό επίπεδο, καλύπτει, συνολικά, 40 Σαββατοκύριακα βαθμολογούμενων διοργανώσεων. Χωριστά οι διασυλλογικές. Ξέχωρα, δηλαδή, από τη σύντομη ανάπαυλα, λόγω της διεξαγωγής στο ΟΑΚΑ του "φάιναλ φορ" στο μπάσκετ και του τελικού του "Τσάμπιονς Λιγκ" στο ποδόσφαιρο, η διακοπή αφορά την περίοδο 1/7-15/9.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, το νέο πρόγραμμα συντάχθηκε με "οδηγό" τις διεθνείς υποχρεώσεις και συμμετοχές μας, αλλά και τα προπονητικά καμπ στα οποία θα πάρουμε μέρος. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει, πλέον, από τέσσερις βαθμολογούμενες διοργανώσεις για κάθε ηλικιακή κατηγορία, μεταξύ των οποίων και τα εθνικά Πρωταθλήματα:

  • Εφήβων/Νεανίδων 13-14/1 και 27-28/1.
  • Νέων ανδρών/Νέων γυναικών 9-11/2.
  • Ανδρών/Γυναικών 10-11/3 και 31/3-1/4.
  • Παμπαίδων/Παγκορασίδων (κάτω των 13 χρόνων) 3-4/11 και 10-11/11.

ΑΚΟΜΑ, όπως και εφέτος, διατηρείται (για 2ο χρόνο) το σύστημα της "κυλιόμενης" βαθμολογίας για την εθνική κατάταξη, η οποία προβλέπει για κάθε αγώνα να διαγράφεται η βαθμολογία της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης. Παράλληλα θα ισχύσει (όπως κι εφέτος) κάθε αθλητής/τρια να βαθμολογείται μονάχα για την ηλικιακή κατηγορία που θα αγωνίζεται, κατά το πρότυπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΑ από όλα τα πιο πάνω, στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2007 έχουν περιληφθεί για πρώτη φοράπεριφερειακοί αγώνες Παμπαίδων/Παγκορασίδων και στο ξίφος μονομαχίας. «Πρόκειται για ένα ισορροπημένο γενικά πρόγραμμα, που στοχεύει να ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι προοπτικές ανάπτυξης και να εξασφαλιστεί συνάμα, με τον καλύτερο τρόπο, η αξιολόγηση του νέου δυναμικού», είναι το σχετικό σχόλιο του τεχνικού σύμβουλου της ΕΟΞ, Μανώλη Σαρρή.

 

Το νέο πρόγραμμα

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση