Σε όλα ΑΡΙΣΤΑ

  • pp1
  • pp2
  • pp3
  • pp4

Ήταν πραγματικά ένα ξεχωριστό 3ήμερο για την Ελληνική Ξιφασκία, την Φλώρινα και τον ΟΞΙΦ το περασμένο παρασκευοσαββατοκύριακο με την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος -20.

Περισσότεροι από 200 αθλητές αθλήτριες και 45 ομάδες από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η πόλη πραγματικά «πλημμύρισε» από ξιφομάχους με γνωστούς και φίλους από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας.

Το Κλειστό Γυμναστήριο προσαρμόστηκε για τις ανάγκες των Αγώνων με 10 πίστες και με άψογη λειτουργικότητα χάρη στην προσπάθεια της Διοίκησης και των Υπαλλήλων και τους ευχαριστούμε θερμά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι αθλητές και αθλήτριες του ΟΞΙΦ πραγματικά «έλαμψαν» με συνολικό απολογισμό : 3 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια και έβαλαν την σφραγίδα τους στην Κούρσα προς την κατάκτηση της Κορυφής της Ελληνικής Ξιφασκίας.

Αναλυτικά στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών οι αθλητές του ΟΞΙΦ κυριολεκτικά τα πήραν όλα: Χρυσό μετάλλιο ο Φίλιππος Γκώγκος, Αργυρό μετάλλιο ο Αλέξανδρος Γκώγκος, Χάλκινο μετάλλιο ο Αστέριος Τσώκας και στο ομαδικό μαζί με τον Πέτρο Δημητρόπουλο σήκωσαν το Κύπελλο.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών η Ζωή Μοσχοπούλου συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλες…. να κερδίζει και η Μεγάλη μας Ελπίδα Αφροδίτη Ταρενίδου, επίσης στο ανέβηκε στο βάθρο με το Χάλκινο μετάλλιο ενώ στα ομαδικά μαζί με τις Μαρία Κεβρεκίδου, Κατερίνα Μαγγόνα η ομάδα του ΟΞΙΦ κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο.

Στο Ξίφος ασκήσεως Νέων Γυναικών η Νέλη Γεροσίδερη για ακόμα μία φορά εντυπωσίασε με το Χάλκινο μετάλλιο στο στήθος ενώ στα ομαδικά μαζί με την Αντωνία Απιδοπούλου, Μόνικα Δημητριάδου και Πένυ Νικολαΐδου κατέκτησαν το Ασημένιο μετάλλιο. Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο: www.oxif.gr
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η Βράβευση της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016 και της Δώρας Γκουντουρά για την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017 στην Φιλιππούπολη.

Τις απονομές έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κος Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κος Κωσταντίνος Γέρου και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κος Άρης Αριστείδου.
Παράλληλα και σε συνεργασία με τον ΦΣΦ Αριστοτέλης οργανώθηκε η Έκθεση Ιστορικής Μινιατούρας του κ. Κώστα Ροδόπουλου και τον ευχαριστούμε για την Τιμή που μας έκανε.

Τη Διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στήριξαν η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας, το ΜΙΚΕΛ Φλώρινας, η SWORD HELLAS, η ΔΕΘ – HELEXPO και το Εστιατόριο ΤΕΡΨΗ.

Η δράση συνεχίζεται με την συμμετοχή του Νικόλα Τσώκα στο GP της Βουδαπέστης την Παρασκευή και την αποστολή των «Μικρών» του ΟΞΙΦ στο Chocolate Cup στην Σόφια της Βουλγαρίας το ερχόμενο Σ/Κ.

Από το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...