Το Πανελλήνιο Κύπελλο Σήκωσε η Αφροδίτη

Το Πανελλήνιο Κύπελλο στη Κατηγορία Νέων – Γυναικών (-20 ετών) κατέκτησε η Αφροδίτη Ταρενίδου. Πραγματικά εκπληκτική η Αφροδίτη τόσο στα προκριματικά όσο και στα τελικά νίκησε όλες τις αντιπάλους της, οι περισσότερες εκ των οποίων κατέχουν τις πρώτες θέσεις στο Ελληνικό Ranking.

Αήττητη στους προκριματικούς ομίλους στη συνέχεια κέρδισε στη φάση των 16, την, επανεμφανιζόμενη, Ζωή Μοσχοπούλου, στην 8άδα την Ευριδίκη Κολέτσου (Ίριδα), στα ημιτελικά την Νεφέλη Ροδοπούλου (Ίριδα) και στον Τελικό την Ειρήνη Καραμπίνη (Ίριδα) κατακτώντας το Κύπελλο.

Πολύ καλή εμφάνιση, επίσης, από τον Φίλιππο Χατζητύπη (7ος) και Κωνσταντίνα Καράτζα (8η). Συνολικά στους Αγώνες συμμετείχαν 69 ξιφομάχοι. Όλα τα αποτελέσματα διαθέσιμα: https://fencingworldwide.com/en/competition/18871-2019/tournament/

Να σημειωθεί ότι στους Αγώνες συμμετείχε η αφρόκρεμα του ελληνικού σπαθιού στο ξίφος μονομαχίας-20 ετών, μεταξύ των οποίων και οι Αφοι Καμβυσέλη, οι οποίοι ταξίδεψαν ειδικά για το σκοπό αυτό, από τη Νέα Υόρκη που ζουν μόνιμα!

Τις Απονομές των Επάθλων στους Νικητές έκαναν: ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας κος Ηλίας Μούλελης και ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χρήστος Παυλίδης.

Την Κυριακή διεξήχθη το Kids Cup Vol. 1 στις κατηγορίες -14 και -11 χρονών για αγόρια και κορίτσια στο ξίφος μονομαχίας με τη συμμετοχή 60 ξιφομάχων. Όλα τα αποτελέσματα στη Σελίδα: Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας – Florina Fencing Club στο FB.

Όλοι οι Αγώνες διεξήχθησαν στο ΟΞΙΦ Αρένα με τη συνολική προσέλευση του Κοινού να προσεγγίζει τα 500 άτομα.

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει τον Χορηγό BROWN COFFEE FLORINAS και τον επιχειρηματία κο Ηλία Χάσο για τη ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ροφημάτων, χυμών, σνάκς σε όλους τους παρευρισκόμενους στο ΟΞΙΦ Αρένα το 2ήμερο των Αγώνων.

Το Σάββατο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στη Βουδαπέστη ο Δημήτρης Δούδος διαιτήτευσε τον Τελικό των Αγώνων.

Το ερχόμενο Σ/Κ οι ξιφομάχοι μας ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για το 9ο Κύπελλο ΦΑΙΣΤΟΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...