Ο Ο.ΞΙ.Φ. στην Κύπρο

Με 9μελή αποστολή συμμετείχε ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας στο Διεθνές  Κύπελλο Αφροδίτη που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
Ο Ο.ΞΙ.Φ. στηρίζει σταθερά την προσπάθεια που κάνουν οι Κύπριοι Αδερφοί μας να αναπτύξουν το άθλημα της  ξιφασκίας, τα τελευταία χρόνια. Έτσι, λοιπόν, πολυμελής ήταν η ομάδα που συμμετείχε φέτος, όπως και πέρυσι στο Κύπελλο «Αφροδίτη» το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως SATELLITE από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

 

{gallery}cyprus2009{/gallery}

Στο αγωνιστικό μέρος, πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι αθλητές του Ομίλου η  οποία μεταφράζεται με την κατάκτηση 2 χάλκινων μεταλλίων, με τον Περικλή Λιατόπουλο στους Άνδρες και την Φανή Βαρβέρη στις Γυναίκες.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 44 αθλητές  και αθλήτριες από 11 χώρες και φιλοξενήθηκαν στις, πραγματικά, καταπληκτικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Στο περιθώριο των αγώνων ο Πρόεδρος του Ο.ΞΙ.Φ. κος Σάββας Διαφωνίδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ιωαννίδη, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Τσαλικίδη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Χατζηαράπη. Πολύ σημαντική συνάντηση, με ανεπίσημο χαρακτήρα, είχε και με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή.

– Η εγχώρια αγωνιστική δράση συνεχίστηκε με το Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων στην Αθήνα. Στο ξίφος ασκήσεως αγοριών είχαμε επανάληψη του θριάμβου του Ιορδάνη Ηλιάδη με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την μεγάλη επιτυχία του Δημήτρη Δούδου με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση