10ος ο Βασίλης Τσώκας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τάλιν!

Ολοκληρώθηκε η παρουσία των Πρωταθλητών μας Βασίλη Τσώκα και Νεφέλης Ρασπόπτση στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 της καριέρας τους στο Τάλιν της Εσθονίας.

Ο Βασίλης Τσώκας με την Εθνική Ομάδα Ξίφους Μονομαχίας κατέκτησε την 10η θέση σε σύνολο 24 ομάδων απ’ όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, μαζί με τους Καραμπάση, Θεοδωρόπουλο και Σύρο – Τουρμάν, κέρδισαν για την 16άδα τη Γεωργία 45-22 αλλά στην συνέχεια αντιμετώπισαν το φαβορί Γαλλία. Και κοίταξαν τους Γάλλους στα μάτια σε ένα παιχνίδι που έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες των Ελλήνων Ξιφομάχων. Για την ιστορία το ματς κέρδισε η Γαλλία με τον Βασίλη να κάνει πραγματικά εκπληκτικές εμφανίσεις. Στη συνέχεια για τους αγώνες κατάταξης τα παιδιά κέρδισαν την Τσεχία 45-42, την Νορβηγία 45-35 και στο τελευταίο παιχνίδι με την Τουρκία έχασαν 34-45, κατακτώντας την 10η θέση.

TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP
IN PHOTO:
PHOTO BY ANDREA ALEGNI #BIZZITEAM

Στο ατομικό ο Βασίλης με 2 νίκες και 4 ήττες στον προκριματικό όμιλο έχασε την είσοδο στο κυρίως ταμπλό για λίγα χτυπήματα

Η Νεφέλη Ρασπόπτση αν και ξεκίνησε με 3 ήττες στον προκριματικό όμιλο στην συνέχεια κέρδισε τη Φιλανδή, τη Λιθουανή και την Ελβετίδα αθλήτρια και πέρασε στο κυρίως ταμπλό.

TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP
IN PHOTO: GRE
PHOTO BY EVA PAVIA #BIZZITEAM

Εκεί αντιμετώπισε την Κύπρια Μπεζούκλαγια Βαρβάρα από την οποία έχασε 11-15 και μαζί την πρόκριση για την 64άδα. Τελική κατάταξη για την Νεφέλη 67η ανάμεσα σε 99 αθλήτριες.

Στο ομαδικό η Νεφέλη μαζί με την Μπίζα, Παγώνη και Κασιμάτη έχασαν από την Ελβετία και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Στην Κατηγορία U20 δυστυχώς ο Άγγελος Ρασπόπτσης (Νο1 της Εθνικής μας Ομάδας) αναγκάστηκε, λόγω μαθημάτων να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους Αγώνες. Το ίδιο έκανε και ο Βασίλης Τσώκας λόγω ίωσης.

Η πιο σημαντική στιγμή των Αγώνων ήταν για όλους, η φωτογραφία με τα μέλη της Ελληνικής και Τούρκικης Αποστολής αγκαλιασμένοι. Οι Έλληνες για ακόμη μία φορά απέδειξαν ότι συμπαρίστανται, και θα το κάνουν πάντα, στους Τούρκους Φίλους και Συναθλητές τις δύσκολες καταστάσεις λόγω σεισμού που βιώνει η πατρίδα τους.

Κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Πέτρος Τσώκας επιβεβαίωσε την συμμετοχή 8 χωρών, τουλάχιστον, χωρών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14 το οποίο διοργανώνει ο ΟΞΙΦ στη Φλώρινα 25,26 Μαρτίου. Μεγάλο ήταν, επίσης, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Καλοκαιρινό Κάμπ της Κόνιτσας (21-30 Αυγούστου 1 η περίοδος και 30 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 2 η περίοδος).

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωταθλητής μας Νικόλας Τσώκας δηλώθηκε και θα συμμετέχει στο Grand-Prix της Βουδαπέστης.

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας για την κάλυψη μέρους των εξόδων του ταξιδιού στην Εσθονία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...