Super Champion! Super Coach! Super Nikolas!

Το Χάλκινο Μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του ο Νικόλας Τσώκας στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ανδρών που έγινε το περασμένο ΣΚ στη Καλαμαριά.

Ο Νικόλας σε έναν πολλαπλό ρόλο ως Προπονητής, Παιδαγωγός αλλά και Πρωταθλητής, παράδειγμα προς μίμηση από τους αθλητές και τις αθλήτριες του και όχι μόνο, συνεχίζει να κρατά το Νο 1 στην Πανελλήνια Κατάταξη του Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών και μάλιστα ανοίγοντας την ψαλίδα από τον 2ο.

Στους Αγώνες συμμετείχαν 95 (!) ξιφομάχοι και ο Νικόλας από τον προκριματικό γύρο «πέρασε» ανίκητος δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του.

Στη συνέχεια πέρασε BYE στους 64, κέρδισε 15-3 και μπήκε στους 32, κέρδισε 15-12 και μπήκε στους 16. Για την 8άδα κέρδισε τον Φουστανάκη 13-12, ενώ στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Φίλιππο Χατζητύπη σε έναν αμφίρροπο εμφύλιο (10-6).

Στον ημιτελικό έχασε από τον Κυπελλούχο Αλέξανδρο Ταλιώτη (10-15) και κατετάγη 3ος.

Εξαιρετική εμφάνιση για τον Φίλιππο Χατζητύπη στην 7 η θέση, ενώ ο Βασίλης Τσώκας ήταν 9ος και ο μικρότερος (ηλικιακά στην 1η 16αδα).

Στις Γυναίκες (55 συμμετοχές) αίσθηση έκανε η 7η θέση της Θώμης Αναστασίου! Η Νεφέλη (επίσης μια από τις μικρότερες αθλήτριες στην 16αδα) κατετάγη 14η.

Όλα τα αποτελέσματα της αποστολής του ΟΞΙΦ (12 ξιφομάχοι) είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/26340-2022/tournament

Με πολυπληθείς αποστολές έρχονται στη Φλώρινα Ισραήλ και Τουρκία για να συμμετέχουν στο EUROCUP U14/U12 που διοργανώνει ο ΟΞΙΦ το επόμενο ΣΚ. Με την ευκαιρία ολιγοήμερο προπονητικό κάμπ (22-24 Μαρτίου) θα λάβει χώρα στο
ΟΞΙΦ Αρένα με τη συμμετοχή 50 ξιφομάχων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...