Η παράδοση συνεχίζεται…

Η παράδοση συνεχίζεται…» Μεγάλη έκπληξη επιφύλαξε η δεύτερη και τελευταία μέρα του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ξίφος μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών. Και αυτή δεν είναι άλλη από την κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου από τον αθλητή του Ο.ΞΙ.Φ. Νικόλα Τσώκα (φωτό) Ο 14ος χρόνος Νικόλας (κλείνει τα 15 σε 2 μήνες) ήταν ο μικρότερος αθλητής στην 1η 32άδα, στάθηκε πανάξια απέναντι σε μεγάλους αθλητές και κατάφερε τελικά να ανέβει στο βάθρο δίπλα στα «μεγαθήρια» του όπλου, Κοντογιάννη Κυπελλούχο, Αγαπητό 2ο και Αμπάλωφ 3ο.

 

{gallery}tsokas2010{/gallery}

Μεγάλη επιτυχία, επίσης, η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στις γυναίκες από την νεοαποκτηθείσα Εμμανουέλα Κωστάκη. Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι ο Όμιλος αποκαθιστά σιγά – σιγά το κύρος του στις μεγάλες, ηλικιακά κατηγορίες.

Μεγάλη αποδοχή είχε το ενημερωτικό υλικό που διένειμαν τα στελέχη του Ομίλου στην Βουδαπέστη σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Φλώρινας.

Οι αρχηγοί των περισσότερων αποστολών εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον των ομοσπονδιών τους να ταξιδέψουν στην Φλώρινα και μάλιστα πολλοί από αυτούς ήδη δήλωσαν συμμετοχή. Ομάδες από την Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Γερμανία και Αυστρία θα συμμετέχουν αξιοποιώντας την αμοιβαία προσφορά φιλοξενίας ενώ αναμένονται αποστολές από την Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία κ.α.

Την μεγάλη επιστροφή στις πίστες ξιφασκίας προγραμματίζει ο Άκης Ντώνος, ο οποίος ξεκίνησε προπονήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα Club της Νέας Υόρκης στην οποία βρίσκεται λόγω σπουδών. Μετά από δίχρονη απουσία ο Ο.ΞΙ.Φ. φιλοδοξεί να τον έχει κοντά του στο πρωτάθλημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση