Δύο χρυσά – δύο αργυρά – ένα χάλκινο στο Πανελλήνιο Ανδρών – Γυναικών Ξίφους Μονομαχίας

Ζευγάρωσαν οι Τίτλοι. Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν  οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των  αγωνιστικών ομάδων του Ο.ΞΙ.Φ. για  την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2010 – 2011.
Στο μεγαλύτερο εγχώριο αθλητικό ραντεβού του Ξίφους Μονομαχίας με σύνολο συμμετοχών 184 αθλητών και αθλητριών από 30 σωματεία οι ομάδες του Ομίλου κυριάρχησαν:
Στους Άνδρες το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Απόστολος Διαφωνίδης, αφού πρώτα απέκλεισε στα ημιτελικά τον Αμπάλωβ (15-6) και στον τελικό τον Νάκη 15-14 (ανέτρεψε το σκορ από 11-14), ενώ το Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Βάγιας. Στο ομαδικό χωρίς την βοήθεια του Πρωταθλητή Απόστολου Διαφωνίδη η ομάδα με τους Φλώρο, Βάγια και Διαφωνίδη Θεόφιλο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (στον τελικό τον Πανελλήνιο 45-37).
Στις Γυναίκες η Εμμανουέλα Κωστάκη στον τελικό έχασε από την Ολυμπιονίκη Νίκη Σιδηροπούλου (επανεμφανίστηκε μετά από 4 χρόνια) ενώ στο ομαδικό μαζί με τις Βαρβέρη, Αθανασίου και Ταλίδου ζευγάρωσε τα ασημένια μετάλλια
Έτσι ο συνολικός απολογισμός «έδειξε» 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο κλείνοντας την χρονιά με πολύ εντυπωσιακό τρόπο.
Ο Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2011 Απόστολος Διαφωνίδης δήλωσε: «Πράγματι ο Τίτλος του Πρωταθλητή ήταν ένα πολύ μακρινό όνειρο για μένα αφού, είναι γνωστό ότι τα τελευταία  χρόνια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, σωματική διάπλαση) είχα μια σχεδόν ανύπαρκτη αγωνιστική και προπονητική δραστηριότητα. Τώρα, πλέον, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτό το Χρυσό Μετάλλιο είναι το τέλος της αθλητικής μου καριέρας, ενός πολύ όμορφου ταξιδιού.»
 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση