1οι Σχολικοί Αγώνες Ξιφασκίας στην Φλώρινα

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από τους Σχολικούς Αγώνες που διοργανώθηκαν για 1η φορά στην Φλώρινα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια «πειραματική» διοργάνωση που αγκαλιάσθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΟΞ, και έγινε ταυτόχρονα στην Φλώρινα, Θεσ/νίκη, Αθήνα και Κρήτη.
Η επιτυχία του αγωνιστικού εγχειρήματος, το οποίο σημειωτέον απευθύνονταν μόνο σε αγόρια και κορίτσια 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικού, μας κάνει να πιστεύουμε ότι την νέα σχολική χρονιά θα διοργανωθεί το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα για όλες τις μαθητικές κατηγορίες.
Στην Φλώρινα, ειδικότερα, την ευθύνη διοργάνωσης είχε ο Ο.ΞΙ.Φ., οι αγώνες έγιναν στο προπονητήριο του και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα χωρίς νικητές και ηττημένους, με έντονο το αίσθημα της ικανοποίησης, για την συμμετοχή.
Στο Λενιάνο της Ιταλίας την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουνίου θα λάβει χώρα η επιστροφή της Γιάννας Χρήστου στις διεθνείς πίστες, για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών. 45 ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το Ευρωπαϊκό είναι πρόβα τζενεράλε για τις περισσότερες από τις 75 συμμετέχουσες. Live Results: www.legnano2012.eu

Η φετινή αγωνιστική περίοδος «κλείνει» με την διοργάνωση των εξ αναβολής λόγω εκλογών, Περιφερειακών Αγώνων με την ονομασία SUMMER CUP 2012 στο Κλειστό Γυμναστήριο το Σάββατο 23 Ιουνίου. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση