Γέμισε ΕΛΛΑΔΑ η Άγκυρα!!!

14305420_10209177

Σάρωσαν τα μετάλλια τα αδέρφια Αλέξανδρος και Φίλιππος Γκώγκος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας -17 το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα!

Ο Φίλιππος αήττητος στον προκριματικό όμιλο (6 στα 6) και ο Αλέξανδρος με 5 νίκες στα 6 παιχνίδια πέρασαν από την αρχή ψηλά στην κατάταξη και μάλιστα ως φαβορί για το βάθρο. Πραγματικά, σχετικά εύκολα, μετά από σειρά παιχνιδιών νόκ άουτ έφθασαν στα ημιτελικά και συναντήθηκαν σε έναν «οικογενειακό εμφύλιο» με νικητή τον Αλέξανδρο (15-13).

Δυστυχώς στον Τελικό ο Αλέξανδρος έχασε  από τον Ρουμάνο Μπιγκέα (8-15). Έτσι το βάθρο «βάφτηκε» στα γαλανόλευκα με τον Αλέξανδρο στην 2η και τον Φίλιππο στην 3η θέση, ακολουθώντας το παράδειγμα του Στέργιου Τσώκα πέρυσι με το χάλκινο μετάλλιο στους ίδιους αγώνες!

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο ομαδικό με την HELLAS MIXED TEAM να χάνει για 1 μόλις πόντο το Χρυσό μετάλλιο!

Σημειωτέον ότι τα παιδιά ζουν και προπονούνται στο Βουκουρέστι, Ρουμανία αλλά τιμούν τα Ελληνικά Χρώματα και τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας όπου και αν αγωνίζονται. Η συνέχεια στις 2 Οκτωβρίου στην Βουδαπέστη.

Στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κοριτσιών -17 στο Ζρένιανιν της Σερβίας η Έλενα Ντώνου κατέκτησε την 31η θέση, Ζωή Μοσχοπούλου την 50η και η Μαρία Κεβρεκίδου την 57η. Στο ομαδικό τα Κορίτσια του ΟΞΙΦ κατέκτησαν την 11η θέση.

Ο ΟΞΙΦ συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Ξιφασκίας που διοργάνωσε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, η Ιταλική Ομοσπονδία Ξιφασκίας. Ανάμεσα στα video και φωτογραφίες από ολόκληρο τον κόσμο ξεχώρισε το  Video του ΟΞΙΦ, γυρισμένο στο Νησάκι του Αγίου Αχίλλειου στις Πρέσπες. Μπορείτε να το απολαύσετε στο:  www.youtube.com/watch?v=aS9OuBYUOlQ&feature=youtu.be

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...