1 ασημένιο – 2 χάλκινα στο Πανελλήνιο Ανδρών

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του ξίφους μονομαχίας Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι Διαφωνίδης, Γκίνης, Ντώνος και Σωτήρας αν και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους δε μπόρεσαν να διατηρήσουν τον τίτλο του 2007, χάνοντας από τον Πανελλήνιο 45-32.
Στις Γυναίκες οι Χρήστου, Βέικου, Βαρβέρη και Ταλίδου πήραν το χάλκινο μετάλλιο.
Στα ατομικά, ο Διαφωνίδης Απόστολος έκανε την μεγάλη επιστροφή και μπήκε σφήνα στα μετάλλια πίσω από  τους Αμπάλωφ (1ος ), Πέρδικα (2ος).
Το σημαντικότερο γεγονός όλων είναι ότι με την εκκρεμότητα μιας αγωνιστικής για την  ολοκλήρωση του κύκλου των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών ο Ο.ΞΙ.Φ. κρατά γερά την 2η θέση στην γενική κατάταξη πίσω από τον Πανελλήνιο και σε απόσταση ασφαλείας από τον 3ο διεκδικητή το Αιγάλεω.

Γεγονός μοναδικό στην ιστορία του συλλόγου που αντικατοπτρίζει το εκτόπισμα στο οικοδόμημα της Ελληνικής Ξιφασκίας.
Δύο αποστολές ετοιμάζει ο Όμιλος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο: οι μεγάλοι του ξίφους μονομαχίας (Διαφωνίδης – Λιατόπουλος – Ντώνος – Αγγέλης) αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στο Χάιντενχαϊμ της Γερμανίας ενώ οι μικροί (έως 13 ετών) ταξιδεύουν στο Ζρένιανιν της Σερβίας ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Σέρβικης Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραδώσει ο Ο.ΞΙ.Φ. την εγκατάσταση του Κολυμβητηρίου στην Ν.Α. Φλώρινας από την οποία και την παρέλαβε για τις ανάγκες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας. Με την απόσυρση της λυόμενης εξέδρας που κάλυψε την δεξαμενή, το Κολυμβητήριο είναι λειτουργικά έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση