EURO MOSCHOPOULOS

  • sofia foil
  • sofia epee
  • sofia 2017

Φορτωμένη Κύπελλα και Μετάλλια γύρισε η 38μελής αποστολή του ΟΞΙΦ από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U15 – U14 – U11 το οποίο διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Σόφια της Βουλγαρία με την συμμετοχή 500 ξιφομάχων από 15 χώρες!

Σημαιοφόρος της αποστολής ο εκπληκτικός Δημήτρης Μοσχόπουλος με την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου και των 2 κατηγοριών ξίφους ασκήσεως (U-14 και U-15) πετυχαίνοντας το απόλυτο, έδωσε τον τόνο σε ολόκληρη την ομάδα του ΟΞΙΦ!

Συνολικά οι παιχταράδες μας κατέκτησαν 2 χρυσά – 2 ασημένια – 2 χάλκινα μετάλλια!

Αναλυτικά εκτός από τον θρίαμβο του Δημήτρη, η Δέσποινα Ζωγράφου εντυπωσίασε, επίσης στο ξίφος ασκήσεως, με την 2η θέση στα U-15 και την 3η θέση στα U-14. Ο Μάριος Ντώνος σε φανταστική μέρα, έχασε το χρυσό στα U-15 ξίφους μονομαχίας στις λεπτομέρειες. Ο Δημήτρης Σαχινίδης ανέβηκε, επίσης στο βάθρο του ξίφους ασκήσεως U-15 (χάλκινο μετάλλιο) και 7ος στα U-14. Ο Δημήτρης Γιαννάκης, επίσης, 7ος στα U-15 ξίφους μονομαχίας.

Στις λίγες αράδες ενός δελτίο τύπου δεν μπορούν να «χωρέσουν» τα κατορθώματα όλων των παιδιών του ΟΞΙΦ που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, πάλεψαν νίκησαν ή έχασαν και με την υποδειγματική τους συμπεριφορά και εικόνα ξεχώρισαν το πολύωρο αγωνιστικό διήμερο στην Σόφια.

Στα highlights των Αγώνων το σβήσιμο της Τούρτας Γενεθλίων με την συνοδεία του κλασικού Happy Birthday από τα μεγάφωνα για τον Πρωταθλητή μας Κυριάκο Χατζηευφραιμίδη που έκλεισε τα 14!

«Χαμηλή» πτήση για τον Νικόλα Τσώκα στο GP της Βουδαπέστης με 1 νίκη – 5 ήττες στον προκριματικό όμιλο δεν κατάφερε να περάσει στα νόκ – άουτ με τελική κατάταξη 244ος στους 278 αθλητές.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Η δράση κορυφώνεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στην Φιλιππούπολη με την συμμετοχή της Ζωής Μοσχοπούλου το Σάββατο 1η Απριλίου και των Αλέξανδρο και Φίλιππο Γκώγκο την Δευτέρα 3 Απριλίου στο ατομικό του ξίφους μονομαχίας.

Τέλος, για 1η φορά στην Ιστορία του Αθλήματος στην Ελλάδα διοργανώνεται Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων το διήμερο 8-9 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Από το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...