Χάλκινη η Γεωργιάδου στην Πορτογαλία

 

Φαίνεται ότι έφθασε η εποχή των μεγάλων επιτυχιών για την ελληνική ξιφασκία και το πλέον αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι οι επιτυχίες έρχονται από τους εκπροσώπους της νέας φουρνιάς αθλητών και αθλητριών. Έτσι επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι τα ελληνικά σπαθιά θα είναι από τους μπροστάρηδες των αθλημάτων  στην επίπονη και μακριά προολυμπιακή κούρσα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

{gallery}portogalia_2008{/gallery}

 

Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνει περίτρανα η Δέσποινα Γεωργιάδου με την σπουδαία εμφάνισή της στο Πόντ ντε Σόρ της Πορτογαλίας και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων που διοργανώθηκε εκεί το περασμένο σαββατοκύριακο. Στον ημιτελικό έχασε από την Βρετανίδα Λόρενς με 11-15.

Οι ελπίδες για μια, επίσης, πολύ καλή εμφάνιση του Σωτήρη Σωτήρα στους ίδιους αγώνες, διαλύθηκαν άδοξα μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, κατά την διάρκεια του 1ου Γύρου. Αξίζει να σημειώσουμε τα ψυχικά χαρίσματα του αθλητή μας, ο οποίος παρά τον επίπονο τραυματισμό του συνέχισε, έκανε 3 νίκες – 3 ήττες στον 1ο γύρο αλλά την είσοδο του στην 32 άδα έκοψε ο Ισπανός Μιράλλες με το αγχωτικό 8-9. Παρά τον αποκλεισμό του ο Σωτήρας δέχθηκε το θαυμασμό όλων τον συμμετεχόντων.

Στους αγώνες συμμετείχαν 110 αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες.
Παράλληλα, το ίδιο σαββατοκύριακο, είχαμε την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Αθήνα με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Για τον Ο.ΞΙ.Φ. η Φανή Βαρβέρη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και μαζί την επιβράβευση των προσπαθειών της.
Στην Κύπρο και την Γερμανία ταξιδεύει ο Όμιλος το ερχόμενο σαββατοκύριακο για την συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση