Σταθερά στο Βάθρο!

Αν και η παρουσία στα ατομικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος -17, δεν ήταν η αναμενόμενη για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, στα ομαδικά κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν και «έκαναν» βάθρο τόσο τα αγόρια όσο και κορίτσια μας.

Στο ξίφος μονομαχίας αγοριών, λοιπόν, οι Ρασπόπτσης Άγγελος, Τράιτσης Γιώργος, Χατζητύπης Φίλιππος και Γιαννάκης Δημήτρης κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο μετά από μια πραγματικά συγκλονιστική εμφάνιση. Σε σύνολο 15 ομάδων από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν έχοντας το Νο 1 του ταμπλό και πέρασαν ΒΥΕ στην 8άδα. Στον προημιτελικό κόντρα στο Μεσσαρά επικράτησαν με το αγχωτικό 31-30, στον ημιτελικό έχασαν από τον Μ. Αλέξανδο Κορδελιού 42-45 και στον Μικρό Τελικό κέρδισαν τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με 45-41.

Στα κορίτσια, οι Ταρενίδου Αφροδίτη, Μαρκώτη Βασιλική, Σταυρίδου Άννα και Γκουλή Γεωργία κέρδισαν τα Χανιά για 4άδα, έχασαν από την Ίριδα Ψυχικού 42-44 και κέρδισαν τον Αρίστων Παιανίας 45-41 κερδίζοντας το Χάλκινο Μετάλλιο (11 ομάδες).
Στα ατομικά τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν 9ος Τράιτσης 10ος Παπαχαρίσης 11ος Ρασπόπτσης 14ος Γιαννάκης (87 συμμετοχές) και 11η Ταρενίδου 15η Μαρκώτη (80 συμμετοχές).

Στην Ντόχα ο Στάθης Γεροσίδερης επιβεβαίωσε την Φήμη του ως ένας από τους καλύτερους διαιτητές του Κόσμου κάνοντας Τελικό στο Grand – Prix που έγινε εκεί το Σ/Κ.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στην Αθήνα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 στο ξίφος ασκήσεως, στο οποίο ο ΟΞΙΦ θα συμμετέχει με 15 μελή αποστολή και στο Βελιγράδι με το Παγκόσμιο Κύπελλο -20 στο ξίφος μονομαχίας (243 αθλητές από 40 χώρες) με την συμμετοχή του Τσώκα Αστέριου και του Ρασπόπτση Άγγελου.

Ο ΟΞΙΦ, χάρη στην Π. Ε. Φλώρινας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Μπίρο, προχωρά στην ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού με Πίστες και Μηχανήματα Υπερσύγχρονης Τεχνολογίας. Τα νέα “κοσμήματα” θα κοσμούν τα Προπονητικά και Αγωνιστικά Κέντρα του ΟΞΙΦ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...