Πρωταθλητές Ελλάδος 2019!

Για 2η συνεχή χρονιά η ομάδα ξίφους μονομαχίας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019 ανάμεσα σε 19 ομάδες! Οι Νικόλας και Αστέριος Τσώκας, Άγγελος Ρασπόπτσης και Φίλιππος Χατζητύπης, πιστοί στο ραντεβού τους ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παιανίας. Στην πορεία τους για το Χρυσό μετάλλιο κέρδισαν την Ίριδα 45-29 για την 8άδα, τον Παναθηναϊκό 45-36 στον προημιτελικό, τον Μεσσαρά 45-41 στον ημιτελικό και τους Ακρίτες 45-36 στο Μεγάλο Τελικό!

Ταυτόχρονα στο Αιγάλεω (Αγία Βαρβάρα) στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13 στο ξίφος ασκήσεως και σπάθης ο Σωτήρης Γεροσίδερης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ η ομάδα του ΟΞΙΦ με τους Σωτήρη Γεροσίδερη, Βασίλη Μούλελη, Κων/νο Χατζόπουλο και Άγγελο Δούμτση κατέκτησε το χάλκινο αφού έχασε για 1 μόλις χτύπημα την πρόκρισή στο Μεγάλο Τελικό!

Το σημαντικότερο, ίσως από όλα, είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Δήμητρα Τσατσαράκη στο ατομικό της σπάθης Πανκορασίδων το 1ο μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης στην Ιστορία του ΟΞΙΦ!
Συνολικά, στην Αθήνα ταξίδεψαν 22 ξιφομάχοι και 4 προπονητές μας ενώ το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χρήστος Παυλίδης.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο www.fencingworldwide.com.
Το ερχόμενο σ/κ οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των παιδιών μας ολοκληρώνονται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13 ξίφους μονομαχίας στο ΟΑΚΑ όπου και θα κριθεί η Γενική Βαθμολογία Σωματείων του 2019.
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...