Το 16ο Λυγκηστίς

 

Από την Φλώρινα ξεκινά το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Ξ. για την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009 με την διεξαγωγή του 16ου Διεθνούς Κυπέλλου Ξίφους Μονομαχίας Νέων – Νεανίδων και το Κύπελλο Φλώρινας για το Ξίφος Ασκήσεως και την Σπάθη.
Τα φώτα, λοιπόν, του ελληνικού οπλομαχητικού ενδιαφέροντος στρέφονται στην Φλώρινα, πιστή στα αθλητικά ραντεβού με την ξιφασκία. Μετά, το Camp των Πρεσπών σειρά έχει το «Λυγκηστίς» και βέβαια η φετινή σεζόν έχει ως κορωνίδα το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών τον Μάρτιο του 2009.
Στα μελανά σημεία της φετινής διοργάνωσης, η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από την Δημοτική Αρχή να στηρίξει τους Αγώνες, γεγονός που επαναλαμβάνεται για 2η χρονιά… Ίσως η αγωνιστική και οργανωτική του τόνωση να συνδυάζονταν με την μεταφορά του στον Δήμο Πρεσπών και χρονικά στο τέλος του Προπονητικού Κάμπ. Έτσι θα εξασφαλίζονταν τόσο η συμμετοχή πλήθους ξένων κρατών όσο και η αυτονόητη στήριξη από τον Δήμο Πρεσπών.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

13/09/2008 Κύπελλο ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Έως 20 ετών) ΦΛΩΡΙΝΑ
09:30 Ξ. Ασκήσεως Αγοριών
13:30 Σπάθη Αγοριών
11:30 Ξ. Ασκήσεως Κοριτσιών
14:30 Σπάθη Κοριτσιών

14/09/2008 Κύπελλο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ (Έως 20 ετών) ΦΛΩΡΙΝΑ

09:30 Ξ. Μονομαχίας Αγοριών
14:30 Ξ. Μονομαχίας Κοριτσιών

Η διοίκηση του Ο.ΞΙ.Φ. θεωρεί ως βασική της υποχρέωση να συγχαρεί δημόσια τους παρακάτω πρωταθλητές και πρωταθλήτριες  του για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησης τους:
Αφροδίτη Ταλίδου, Πέτρα Ντώνου, Νίκος Γυφτόπουλος και Κων/νος Σουμπάσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση