ΦΛΩΡΙΝΑ 2009

 Ξεκίνησαν τις μηχανές τους σε φούλ ρυθμούς οι οργανωτικές επιτροπές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2009», αγώνες που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας αναθέτει για 3η συνεχή χρονιά στην πόλη μας, αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο οργανωτικών δυνατοτήτων, την απήχηση και προβολή που έχει ο θεσμός στην τοπική κοινωνία.
Η σύνθεση των επιτροπών έχει ως εξής:
Η Επίτιμη Οργανωτική  Επιτροπή αποτελείται από τους: κ.κ. Κωσταντινίδη Ευστάθιο Βουλευτή, Λιάνη Γεώργιο Βουλευτή, Λεούδη Ανδρέα Γ.Γραμματέα Περιφέρειας, Βοσκόπουλο Ιωάννη Νομάρχη, Παπαναστασίου Στέφανο Δήμαρχο, Κατσιαδάκη Εμμανουήλ Πρόεδρο ΕΟΞ.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους:  Ι. Γουσόπουλο Πρόεδρο, Σ. Διαφωνίδη Αντιπρόεδρο και Μέλη Θ. Αραβιάδη, Α. Αριστείδου, Γ. Ανθόπουλο, Π. Γούναρη, Λ. Καλυβιάνο και Π. Τσώκα.

Οι Αγώνες όπως και πέρυσι έχουν την υποστήριξη του Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα και της Πρόεδρου της κας Κατερίνας Παναγοπούλου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Φλώρινας έχει καθιερωθεί στην συνείδηση της Διεθνούς Ξιφασκίας και έτσι, παρά την φτωχή μεταολυμπιακή περίοδο που διανύουμε η συμμετοχή προβλέπεται να προσεγγίσει τις 80 αθλήτριες από 25 χώρες. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι η «ασημένια» ολυμπιονίκης στο Πεκίνο Ρουμάνα Μπράντζα και η «χάλκινη» Ουγγαρέζα Μίντζα ήταν οι νικήτριες στο «ΦΛΩΡΙΝΑ 2007» και «2008» αντίστοιχα.

Οι Αγώνες θα φιλοξενηθούν και φέτος στις άριστες εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου, ενώ έχει κατ’ αρχήν συμφωνηθεί και η ζωντανή τηλεοπτική  τους κάλυψη. Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης θα παρουσιασθούν τα σχέδια του «Σπιτιού της Ξιφασκίας» στην Φλώρινα και του «Προπονητικού Κέντρου» στις Πρέσπες.

Πληροφοριακά το «ΦΛΩΡΙΝΑ 2008» παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 θεατές τις 2 ημέρες των αγώνων ενώ συμμετείχαν 83 αθλήτριες από 35 χώρες από τις 5 ηπείρους. Το επίσημο site δέχθηκε συνολικά 8.000 επισκέπτες και 42.000 κτυπήματα από 75 χώρες ενώ 3.500 επισκέπτες παρακολούθησαν live τα αποτελέσματα το διήμερο των αγώνων. Τέλος, ο Αμερικάνος παρατηρητής των αγώνων κος  Donald Alperstein βαθμολόγησε με άριστα την διοργάνωση και ενέταξε τον εαυτό του στους πιστούς φίλους της Φλώρινας.

Το «ΦΛΩΡΙΝΑ – ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2009 », ο κορυφαίος αθλητικός θεσμός σας περιμένει να τον αγκαλιάσετε για ακόμα μια φορά!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση