Αφροδίτη Ταρενίδου: Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2020

Το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε η Αφροδίτη Ταρενίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2020 στο Ξίφος Μονομαχίας.

Σε έναν πραγματικά συγκλονιστικό Τελικό η Αφροδίτη νίκησε τη Νεφέλη Ροδοπούλου (Ίριδα) για ένα μόλις χτύπημα (8-7) και κατέκτησε το Πρωτάθλημα και μαζί το θαυμασμό όλων!

Πολύ καλή εμφάνιση και για τις Κωσταντίνα Καράτζα (7η), Ραφαέλα Ελευθεράκη (12η) και Βασιλική Τράιτση (15η ) ανάμεσα σε 70 συμμετοχές.

Στο ομαδικό οι Ταρενίδου, Καράτζα, Μαρκώτη και Μιαούλη κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο (10 ομάδες).

Στα αγόρια αν και οι Χατζηευφραιμίδης, Ρασπόπτσης, Γκόνης, Λεβεντίδης και Χαλβατζής μπήκαν στην 16άδα (79 συμμετοχές) δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στην 8άδα.

Στο ομαδικό οι Ρασπόπτσης, Λεβεντίδης, Γκόνης και Λάνταβος κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο (14 ομάδες).

Στο Πρωτάθλημα ο ΟΞΙΦ συμμετείχε με 31 αθλητές και αθλήτριες υπό την καθοδήγηση των Προπονητών Πέτρου Τσώκα, Παναγιώτη Δούδου και Νικόλαου Τσώκα.

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο: fencingworldwide.com/en/competition/19025-2019/tournament/

Μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος -17 η Αφροδίτη Ταρενίδου και ο Δημήτρης Μοσχόπουλος συμπεριελήφθησαν στην Εθνική Ομάδα για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -17 στο Πόρετς της Κροατίας 22-28 Φεβρουαρίου.

Στο Grand-Prix της Ντόχα-Κατάρ ο Στέργιος Τσώκας δεν κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Η επόμενη δοκιμασία του είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βανκούβερ του Καναδά (7-9 Φεβ.)

Στη Ρώμη και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -17 ξίφους ασκήσεως. ξεχώρισε ο Δημήτρης Σαχινίδης (110ος).

Την Τιμητική του είχε το ΣΠΙΤΙ μας, ΟΞΙΦ ΑΡΕΝΑ, με την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη το περασμένο Σάββατο. Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χ. Παυλίδης. Αφού ξενάγησε τον κ. Αυγενάκη στους Χώρους του Κέντρου, έκανε μια σύντομη αναφορά στις διακρίσεις και κατακτήσεις αλλά και τα αναπτυξιακά σχέδια του ΟΞΙΦ αποκομίζοντας τον θαυμασμό και την στήριξη του Υφυπουργού.

Το επόμενο Σ/Κ ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα-20 με το ξίφος ασκήσεως και τον ΟΞΙΦ να συμμετέχει με 15μελή αποστολή.

Είμαστε Περήφανοι για τα Παιδιά μας!

Καλή Συνέχεια σε όλες και όλους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...