2 χρυσά – 1 ασημένιο – 3 χάλκινα

Η Χρήστου Λίνα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια και MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων – Νεανίδων, που έγινε στην Αθήνα το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Στέφθηκε πρωταθλήτρια στο ξίφος μονομαχίας νεανίδων, για 1η φορά στην καριέρα της και μάλιστα μια εποχή που τα μαθήματα είναι πρώτη επιλογή στην ζωή της. Στον τελικό η Λίνα νίκησε την 3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πορτογαλίας, Δέσποινα Γεωργιάδου σε ένα παιχνίδι με περίπλοκη τακτική και λαμπρό αποτέλεσμα.

 

{gallery}panel2009{/gallery}

Σημειωτέον, ότι η τελευταία φορά που αθλήτρια του Ο.ΞΙ.Φ. σήκωσε το συγκεκριμένο κύπελλο ήταν το 2000 με την «μεγάλη» Γιάννα Χρήστου αδερφή της Λίνας.

Ατομικό μετάλλιο «χτύπησε» και ο Κολέντσης, ο οποίος ζευγάρωσε τα χάλκινα μετάλλια με την εμφάνισή του τόσο στο Πρωτάθλημα Εφήβων όσο και στο Νέων.

Στα ομαδικά αγωνίσματα η ομάδα του ξίφους μονομαχίας Νέων, αποτελούμενη από τους Σωτήρα, Κολέντση, Ρεπάτση και Γυφτόπουλο, σήκωσε το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Οπλομαχητικής Λέσχης Αθηνών με 45-41.
Στην ίδια κατηγορία, η ομάδα των κοριτσιών αποτελούμενη από τις Χρήστου, Βέικου και Ταλίδου  έμειναν στο ασημένιο μετάλλιο αφού δε μπόρεσαν να νικήσουν τον Πανελλήνιο (42-45).

Στο ξίφος ασκήσεως οι ομάδες του Ο.ΞΙ.Φ. Κεσίδου, Παπαχαρίση, Κοπατσάρη, Στέλλα στα κορίτσια και Αριστείδου, Ηλιάδηδες, Καλλιμάνης στα αγόρια ανέβηκαν στο 3ο  σκαλί του βάθρου με τα χάλκινα μετάλλια στο στήθος τους.    

Το επόμενο σαββατοκύριακο οι ομάδες του ξίφους ασκήσεως και μονομαχίας εφήβων συνοδευόμενοι  από τους Γεροσίδερη και Τσώκα θα ταξιδέψουν στην Μπρατισλάβα για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που γίνεται εκεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση