Έτοιμοι για το Καλλιπάτειρα 2009

Όλα είναι έτοιμα ενόψει του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2009».  
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής οι συμμετοχές έκλεισαν στις 59 αθλήτριες από 13 χώρες, επικεφαλής των οποίων είναι η 1η στην παγκόσμια κατάταξη και ασημένια ολυμπιονίκης του Πεκίνου Ρουμάνα Μπράντζα.
Ενδεικτικό της φήμης που έχει αποκτήσει το τουρνουά της Φλώρινας είναι ότι η Ιταλία, η Σουηδία, η Πολωνία και Ρουμανία έρχονται με πολυπληθείς αποστολές. Πρωτοκλασάτες αθλήτριες «στέλνουν», επίσης, Καναδάς, Αυστραλία, ΗΠΑ και Ισραήλ.
Η ελληνική ομάδα θα εμφανισθεί με 14 αθλήτριες εκ των οποίων οι 3 είναι Φλωρινιώτισσες: η Φανή Βαρβέρη, η Λίνα Χρήστου και η Παναγιώτα Ταλίδου.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Σάββατο 14 Μαρτίου
9:30 πμ: Προκριματικά

Κυριακή 15 Μαρτίου
9:30 πμ: Αγώνες Νοκ Άουτ
18:00 μμ: Τελικοί Αγώνες

Οι Υποστηρικτές και Χορηγοί των Αγώνων : Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, Δήμος Φλώρινας, Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ, AUTO SOUMPASIS και PHAIDON HOTEL εύχονται καλή επιτυχία στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Ο.Ε. Πέτρος Τσώκας τόνισε:  «Πράγματι το «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2009» είναι ένας αγώνας δρόμου, αρκετά αγχώδης, ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδιθεί οπωσδήποτε. Στην αρχή της μεταολυμπιακής περιόδου και στο μέσον της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πολλά από τα μεγάλα τουρνουά ξιφασκίας αναβλήθηκαν ελλείψει οικονομικών πόρων ή αθλητικών κινήτρων. Η Ο.Ε. κόντρα στους καιρούς κατάφερε να προσελκύσει από την 1η 30άδα της παγκόσμιας κατάταξης 10 αθλήτριες  με την βοήθεια των χορηγών που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα. Οι τυχεροί που θα βρεθούν το επόμενο σαββατοκύριακο στις εξέδρες του ΔΑΚ σίγουρα θα απολαύσουν μονομαχίες πολύ υψηλού επιπέδου. Για ακόμα μία φόρα, και ευχόμαστε όχι τελευταία, η Φλώρινα θα προσελκύσει την προσοχή της Παγκόσμιας Ξιφασκίας».

Το επίσημο site των αγώνων www.oxif.gr/worldcup2009 έχει δεχθεί ήδη την επίσκεψη 600 χρηστών από 35 χώρες. Η επισκεψιμότητα προβλέπεται να κορυφωθεί τις ημέρες των αγώνων με την προβολή των live results.
    
Από την Ο.Ε. «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2009»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση