2ος ο Ο.ΞΙ.Φ. στη Γενική Κατάταξη της Ελληνικής Ξιφασκίας

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών με τα αγωνίσματα του ξίφους ασκήσεως και μαζί μ’ αυτά και η βαθμολόγηση των 50 και πλέον σωματείων τα οποία συμμετείχαν στα 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών (παμπαίδες – έφηβοι – νέοι – άνδρες).
Στην επίσημη λοιπόν κατάταξη της ΕΟΞ ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας κατέκτησε την 2η θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά με 783 βαθμούς πίσω από τον μόνιμο πρωτοπόρο Πανελλήνιο με 1265 βαθμούς και μόλις 3 βαθμούς διαφορά από την 3η Αθηναϊκή Λέσχη (780). Ο Ο.ΞΙ.Φ., λοιπόν, μπαίνει σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις του σπαθιού στην χώρα και δείχνει να εδραιώνει την θέση του λαμβάνοντας υπόψη ότι:
– η συγκομιδή των βαθμών του γίνεται από 2 όπλα (ξίφος ασκήσεως και μονομαχίας) ενώ οι υπόλοιπο πρωτοπόροι έχουν και την σπάθη
– η «μεγάλη κατηγορία» των ανδρών – γυναικών πριμοδοτείται περισσότερο από τις υπόλοιπες, μια κατηγορία που υστερεί ο Όμιλος. Για την ιστορία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών η ομάδα του ξίφους ασκήσεως αποτελούμενη από τους Αριστείδου, Ηλιάδη Ιορδάνη και Δημήτρη και Καλλιμάνη πήραν το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας επι του Πανελληνίου στον μικρό τελικό. Στα ατομικά ο Κλαίρη Κεσίδου έμεινε στην 5η θέση αφού για μια ακόμα φορά στα προημητελικά «έπεσε» πάνω στην πρωταθλήτρια Μπουρδάκου.
Επόμενη διοργάνωση για την Φλώρινα είναι το Κύπελλο Άνοιξης για αγόρια και κορίτσια 9 έως 13 ετών από όλα τα σωματεία της περιφέρειας Βορείου Ελλάδας. Συνολικά 90 παιδιά θα δώσουν το παρόν το Σάββατο 11 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Φλώρινας.
Τέλος, ο Ο.ΞΙ.Φ. θα στείλει 16μελή αποστολή την πρωτομαγιά στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Αυστριακής Ομοσπονδίας για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο για παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση