Ο Ο.ΞΙ.Φ. στην Αυστρία

Πρωτομαγιά στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας θα κάνει 18 μελής αποστολή του Ο.ΞΙ.Φ. Συνολικά 14 αθλητές και 4 συνοδοί θα ταξιδέψουν την Τετάρτη 29 Απριλίου για την Αυστριακή πόλη με σκοπό την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νεότητας για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 13 και 14 ετών. Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του τοπικού συλλόγου KAC.
Στην αποστολή συμμετέχουν και 2 αθλητές του Ομίλου Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης, με τον οποίο ο Όμιλος έχει κοινά σχέδια ανάπτυξης. Η μετακίνηση της ομάδας θα γίνει με τα mini bus του συλλόγου μέσω Σκοπίων – Σερβίας – Κροατίας – Σλοβενίας (απόσταση 1.200 χλμ).

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της αποστολής και Πρόεδρος του Ο.ΞΙ.Φ. κος Διαφωνίδης τόνισε: «Αυτή είναι η 5η διεθνής αποστολή που διοργανώνει ο σύλλογος και εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού ανάπτυξης και καλλιέργειας των διεθνών σχέσεων του συλλόγου ιδίως μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων και του Καλοκαιρινού Κάμπ των Πρεσπών». Χαρακτηριστικά είπε: « Ο Ο.ΞΙ.Φ. κτίζει σιγά σιγά το διεθνές του όνομα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος των παιδιών μας».

Φουντώνει το ενδιαφέρον για το Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας που φέτος θα λάβει χώρα από 28/8 έως 6/9 στον Εθνικό Δρυμό των Πρεσπών. Όλα δείχνουν ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις περσινές τόσο σε αριθμό αθλητών (120) όσο και αριθμό χωρών (5). Τα στελέχη του Ομίλου έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους για τις 15 Μαΐου, τόσο στον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Ναλπαντίδη  όσο και στις απαιτούμενες εγκαταστάσεις (ξενοδοχεία – εστιατόρια – Πατουλείδιο). Περισσότερες πληροφορίες στο www.oxif.gr/camp

Στο Τεχνικό Γραφείο του κ. Λουκά ανατέθηκε από τον Ο.ΞΙ.Φ. η σύνταξη μελέτης για την κατασκευή του «Σπιτιού της Ξιφασκίας». Μετά από συνεργασία του Ο.ΞΙ.Φ. με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και του Υπουργείου Οικονομικών γίνεται το 1ο βήμα για την κατασκευή ίσως μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις του αθλήματος στην Ευρώπη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση