ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΟΞΙΦ ΣΤΑ «12α ΚΑΜΙΝΙΚΙΑ»

1η η Βέικου με 2η την Βαρβέρη
3ος ο Γκίνης στους άντρες

Πηγή: ΕΟΞ/11-12-2006

 

Άψογα από κάθε άποψη ήταν τα εφετινά «Καμινίκια» που οργάνωσε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006 ο Μεγ. Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών, με την οικονομική υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. και τη συνδρομή της Μακεδονικής Λέσχης. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο οπλασκητήριο Σφαγείων και, εκτός από αξιόλογη συμμετοχή, χαρακτηρίστηκαν από ζωηρό συναγωνισμό. Απουσίασαν αυτή τη φορά μόνο οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στη σύμπτωση του τουρνουά με το διήμερο συνέδριο «Moneyshow» στη συμπρωτεύουσα, που ήταν το κυρίαρχο γεγονός.

Ουσιαστική, ωστόσο, σημασία έχει ότι η διοργάνωση συμπλήρωσε 12 χρόνια ανελλιπούς διεξαγωγής της με την παλιά επωνυμία της γειτονιάς όπου ιδρύθηκε ο ιστορικός σύλλογος του Μεγ. Αλεξάνδρου Θεσ/νίκης.

Στους άνδρες νικητής αναδείχτηκε ο Θόδωρος Παπαβραμίδης (Π. Μελάς) με αντίπαλο στον τελικό τον Γιάννη Λιανό (Σ.Α.Σ.) 15-14 (3οι Απόστολος Παζαρλής / Μακ. Λέσχη και Αριστείδης Γκίνης / ΟΞ Φλώρινας).

Στις Γυναίκες τον τελικό μονοπώλησε ο ΟΞ Φλώρινας, με τη Δομινίκη Βέικου να κερδίζει τη Φανή Βαρβέρη 15-5 (3ες Μαρία Μαχαιρίδου/Μ. Αλέξ. Θεσ. και Ματίνα Ατζάρη / Μακ. Λέσχη).

Εξάλλου, ελπιδοφόρες εμφανίσεις είχαμε σε διεθνείς αγώνες ξίφους ασκήσεως Εφήβων/Νεανίδων στην πόλη Σαχαλόν της Ουγγαρίας από δύο αθλητές του ΑΟΞ Αιγάλεω. Συγκεκριμένα ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος κατατάχθηκε 7ος μεταξύ 45 αθλητών και ο Κώστας Γεωργαντζάκος (στην παρθενική διεθνή συμμετοχή του) 25ος. Με δεδομένο μάλιστα ότι στους αγώνες συμμετείχε ολόκληρη η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας είναι αξιομνημόνευτη η παρουσία του Κοντοχριστόπουλου για 2η φορά την τρέχουσα περίοδο στην 8άδα των τελικών διοργάνωσης τέτοιου επιπέδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση