Άνοιξε η αυλαία των 16ων Μεσογειακών Αγώνων

Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Μπροστά σε κατάμεστες κερκίδες του σταδίου «Αντριάτικο» και με την συνεχή απειλή καταιγίδας πρώτη, όπως επιβάλλει το Ολυμπιακό Πρωτόκολλο, παρέλασε η Ελληνική αποστολή με σημαιοφόρο τον Ολυμπιονίκη Πολύμερο.

 

{gallery}medgames2009{/gallery}

Το παρόν στην εξέδρα των επισήμων έδωσε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Σ. Μπερλουσκόνι, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζ. Ρόγκ, ο Πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και πλήθος άλλοι. Διάχυτη ήταν η συγκίνηση όταν έγινε ειδική αναφορά στα θύματα του πρόσφατου σεισμού, επίκεντρο της οποίας η Λ’ Ακουίλα, απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Πεσκάρα.
Στα χάι λάιτς της τελετής ήταν η ερμηνεία από τον Ιταλό πόπ στάρ Έρος Ραμαζότι τραγουδιού αφιερωμένου στα θύματα του σεισμού.
Μεταξύ των μελών της Ελληνικής Αποστολής ήταν και ο προπονητής του Ο.ΞΙ.Φ. κ. Πέτρος Τσώκας.
Όσο αφορά την διοργάνωση των αγώνων,  μεγάλη είναι η δυσφορία των μελών εθνικών αποστολών για την δυστοκία της οργανωτικής επιτροπής να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο σύστημα μεταφορών, φιλοξενίας και τήρησης του ωρολόγιου προγράμματος.
Οι Αγώνες τις ξιφασκίας ξεκινούν την Κυριακή 28/6 με την Σπάθη, την Δευτέρα 29/6 παίζει το Ξίφος Ασκήσεως και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Τρίτη 30/6 με το Ξίφος Μονομαχίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση