Με 53 ξιφομάχους ο ΟΞΙΦ στη Θεσσαλονίκη

1 Χρυσό – 1 Αργυρό – 2 Χάλκινα μετάλλια ήταν ο αγωνιστικός απολογισμός της Μεγάλης Αποστολής του Ο.ΞΙ.Φ. στο Κύπελλο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ στην Καλαμαριά.

Αναλυτικότερα η Έλενα Φερατσούτι κατέκτησε το Κύπελλο, το 2ο συνεχόμενο μετά τα Χανιά. Η Έλενα πιστή στο ραντεβού της κέρδισε την Ροδοπούλου (Ίριδα) 15-9 στο Μεγάλο Τελικό! Στην ίδια κατηγορία, ξίφος μονομαχίας γυναικών, άριστη εμφάνιση και για την Νεφέλη Ρασπόπτση στην 13η θέση (55 συμμετοχές).

Στην κατηγορία U13 κοριτσιών η Νικολέτα Στεργιούλα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ενώ ακόμα 4 κορίτσια (!) «έκαναν» 16άδα (50 συμμετοχές):

Βάλια Ορφανουδάκη 10η , Τζωρτζίνα Καραστεργίου 12η , Άντρια Καραστεργίου 13η και Μαρίλια Κέκελη 15η .

Στην κατηγορία U10 αγοριών οι Ραφαήλ Λάζου και Λευτέρης Τσιγάρας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο (32 συμμετοχές).

Στην κατηγορία U10 κοριτσιών ξεχώρισαν οι Βίκυ Ζαραβέλη (6η ) και η Βερόνικα Καραδίσογλου (7η ) σε 28 συμμετοχές.

Στην κατηγορία U13 αγοριών ο Αδαμ Ζαραβέλης βρέθηκε μια ανάσα από το μετάλλιο στην 5η θέση (64 συμμετοχές).

Στους Άνδρες οι Νίκος Τσώκας 9 ος , Αχιλλέας Μαυρομμάτης 11ος και Φίλιππος Χατζητύπης 16ος έκαναν την καλύτερη εμφάνιση (80 συμμετοχές).

Όλα τα αποτελέσματα των Αγώνων είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/23617-2021/tournament

Οι Αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Καλαμαριάς και η συνολική συμμετοχή ξεπέρασε τους 300 αθλητές και αθλήτριες!

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των ξιφομάχων του Ο.ΞΙ.Φ. ενόψει της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντουμπάι (6-11 Απριλίου) εξετάζει προσκλήσεις για συμμετοχή σε προπονητικά κάμπ σε Ιταλία και Τουρκία.

Από το Δ.Σ.
#StaySafe

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...