Άγγελος Ρασπόπτσης: 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών!

Αναμφίβολα ο Άγγελος Ρασπόπτσης είναι ο MVP ξιφομάχος της 18μελούς αποστολής του ΟΞΙΦ στο «Μεγάλο» Πρωτάθλημα Ανδρών που έγινε το περασμένο ΣΚ στο ΟΑΚΑ.

Μετά το Χρυσό στο Παν. Πρωτάθλημα Εφήβων, το Αργυρό στο Νέων κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό Μετάλλιο σε ένα από τα πιο δύσκολα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών στην Ιστορία του Θεσμού!

Ανάμεσα σε 120 ξιφομάχους (!) ο Άγγελος έφθασε στον Τελικό αφού κατέκτησε 5 νίκες 1 ήττα στον προκριματικό Όμιλο, και 5 σερί νίκες στα νόκ άουτ. Εκεί αντιμετώπισε και έχασε από τον Σάββα Καββαδία του ΠΑΟ.

Άριστη εμφάνιση από τον Φίλιππο Χατζητύπη στην 7η θέση και  τον Νίκο Τσώκα στην 10η. Στο Ομαδικό οι Άγγελος, Φίλιππους, Νίκος και Κυριάκος Χατζηευφραιμίδης κατέκτησαν, την 2η θέση, ανάμεσα σε 19 ομάδες από όλη τη Χώρα.

Στις Γυναίκες, την καλύτερη εμφάνιση στο ατομικό έκανε η Κωνσταντίνα Καράντζα στην 9η θέση (70 συμμετοχές). Στο ομαδικό τα εκπληκτικά μας κορίτσια Κωνσταντίνα Καράντζα, Θώμη Αναστασίου, Ειρήνη Θανοπούλου, με επικεφαλής την Έλενα Φερατσούτι κατέκτησαν την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο (13 ομάδες).

Για την Ιστορία οι ομάδες του ΟΞΙΦ -17/-20 και Ανδρών Γυναικών το 2022 κατέκτησαν συνολικά 3 χρυσά – 1 αργυρό -1 χάλκινο μετάλλιο με, συνολικά, 10 αθλητές – τριες μας να κατακτούν και το BONUS εισαγωγής στα ΑΕΙ!

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο www.fencingworldwide.com/en/23932-2021/tournament/

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, στον ίδιο χώρο, διεξήχθη το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (μαθητές και μαθήτριες Λυκείων) με την εκπληκτική Κωνσταντίνα Καράντζα (1ο Λύκειο Φλώρινας) να χάνει το χρυσό μετάλλιο για ένα μόλις χτύπημα 12-13 στο αβαντάζ (17 συμμετοχές). Ο Άγγελος Ρασπόπστης (ΕΠΑΛ Φλώρινας) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (22 συμμετοχές).

Άριστοι Μαθητές! Άριστοι Αθλητές! Ευτυχισμένοι Γονείς!

Συγχαρητήρια σε Όλες και Όλους!

Από το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...