Η Νεφέλη κατέκτησε το 32ο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η Νεφέλη Ρασπόπτση και κατέκτησε το Κύπελλο στο ξίφος μονομαχίας Νεανίδων στο 32ο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ, το οποίο έλαβε χώρα στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο αλλά και στο ΟΞΙΦ Αρένα στη Φλώρινα.

Η Νεφέλη, επικεφαλής της πολυπληθούς αποστολής του ΟΞΙΦ (περισσότεροι από 50 ξιφομάχοι) έπαιξε καταπληκτικό σπαθί και με 5 νίκες – 1 ήττα στους ομίλους πήρε το Νο 3 στο Ranking. Πέρασε BYE στις 32 και στη συνέχεια κέρδισε την Τσακίρη 15-9, την Καραμπάση 15-11, την Παυλίδου 5-5, την Ρεντούμη 15-13 και, στον Μεγάλο Τελικό την Καλημέρη 15-7!

Εντυπωσιακή εμφάνιση και από τις Παγκορασίδες μας με 5 παρουσίες στην 8αδα: Νικολέτα Στεργιούλα 2η , Τζωρτζίνα Καραστεργίου και Άντρια Στεργίου 3ες , Μαρίλια Κέκελη 6η και Αθηνά Ταλλίδου 7η !

Ξεχώρισαν ακόμα, Βασίλης Τσώκας 6ος στους Εφήβους, Νικόλας Κιάνας 6ος στους Παμπαίδες και η Χαρά – Ιωάννα Παυλίδου 7η στις Νεάνιδες.

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/25437-2022/tournament

Στο κατάμεστο ΟΞΙΦ Αρένα έγιναν οι Τελικοί Εφήβων – Νεανίδων ενώ τις Απονομές έκαναν ο Βουλευτής Φλώρινας κος Ιωάννης Αντωνιάδης, o Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κος Σωτήριος Βόσδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας Κος Κων/ ος Ρόζας, ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ και Αντιπρόεδρος της ΕΟΞ κος Χρήστος Παυλίδης και το Μέλος Δ.Σ. της ΕΟΞ κα Ίρις Βλαχούστικου.

Συνολικά στις Αγώνες συμμετείχαν 297 αθλητές και αθλήτριες από 20 σωματεία από όλη την Επικράτεια με αποτέλεσμα η πόλη της Φλώρινας να «πλημμυρίσει», κυριολεκτικά, από Κόσμο!

Η επόμενη μεγάλη Διεθνή Διοργάνωση που έχει αναλάβει ο ΟΞΙΦ είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14 το τριήμερο της 25 ης Μαρτίου 2023!

Το επόμενο ΣΚ ο Νικόλας Τσώκας ταξιδεύει στην Ελβετία για να λάβει μέρος στο 1ο Μεγάλο Αγωνιστικό ραντεβού της Χρονιάς: το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βέρνης στο οποίο θα συμμετέχουν 302 αθλητές. Καλή Επιτυχία!

Από το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...