Σάρωσαν οι άνδρες του ΟΞΙΦ: Νικόλας – Φίλιππος – Αστέριος στο βάθρο!

Εκπληκτική εμφάνιση έκαναν οι Παιχταράδες του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε 93 ξιφομάχους από όλη την Επικράτεια!

Ο Νικόλας Τσώκας κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο, ο Φίλιππος Χατζητύπης το Χάλκινο Μετάλλιο και ο Αστέριος Τσώκας, επίσης, το Χάλκινο Μετάλλιο.

Αναλυτικότερα και οι τρείς αθλητές μας ξεκίνησαν την ημέρα αήττητοι στους προκριματικούς ομίλους με τον Νικόλα να σκαρφαλώνει στο Νο 2 του Ranking, ο Φίλιππος στο Νο 6 και ο Αστέριος στο Νο 7.

Με διαδοχικές νίκες πέρασαν και οι τρείς στα προημιτελικά με τον Αστέριο να αντιμετωπίζει τον Αβραμίδη (Ηρακλή) σε έναν αγώνα διαφήμιση για το άθλημα με το παιχνίδι να κρίνεται, κυριολεκτικά, στον πόντο με Νικητή τον Αβραμίδη. Στον εμφύλιο προκριματικό, Νικητής αναδείχθηκε ο Νικόλας 15-12 τον Φίλιππο.

Στο Μεγάλο Τελικό ο Νικόλας ηττήθηκε 10-15 και κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο.

Ο Χρήστος Κίζος ήταν 21ος και ο Βασίλης Τσώκας 47ος.

Στις Γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Νεφέλη Ρασπόπτση (12η ), η Θώμη Αναστασίου 21η η Χαρά Παυλίδου 28η και η Μαρία – Χριστίνα Τιριακίδου 37η.

Στα Highlights των Αγώνων η Γενέθλια Τούρτα προς Τιμή της Χαράς!

Το επόμενο Σ/Κ η δράση συνεχίζεται στην Αγαπημένη Κρήτη με το Πανελλήνιο Κύπελλο U20 στο Δήμο Φαιστού.

Τέλος, έντονο είναι το διεθνές ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14 το οποίο ο ΟΞΙΦ διοργανώνει στη Φλώρινα 25-26 Μαρτίου 2023.

Από το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...