Ξεχώρισε ο Άγγελος Ρασπόπτσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων

Την καλύτερη εμφάνιση από όλη την Ελληνική Αποστολή, έκανε ο Άγγελος Ρασπόπτσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 στα 2 Αοράκια στο Ηράκλειο το προηγούμενο Σ/Κ.

Αναλυτικά. Ο Άγγελος κατέκτησε 5 νίκες 1 ήττα στον προκριματικό όμιλο (κέρδισε YU Κίνα 5-4, Widmer Ελβετία 5-3, Sebesan Ρουμανία 5-4, Shurlej Πολωνία 5-3, Trebis Γερμανία 5-4 και έχασε από τον Ivakimov Βουλγαρία 4-5) κατακτώντας την 28η θέση στο Ranking.

Στη συνέχεια στο Τ128 κέρδισε τον Γερμανό Petersen 9-8 αλλά στο Τ64 έχασε από τον, επίσης, Γερμανό Michalski 10-15 κατακτώντας την 38 η θέση ανάμεσα σε 159 αθλητές από 29 χώρες.

Στην Ελληνική Αποστολή συμμετείχε και ο «μικρός» Βασίλης Τσώκας, ο οποίος με 1 νίκη στον προκριματικό όμιλο δεν μπόρεσε να «μπεί» στο κυρίως ταμπλώ. Στο ομαδικό οι Ρασπόπτσης, Τσώκας, Χατζηγεωργίου και Καραγιάννης έχασαν από USA 27-45, Νορβηγία 41-45, Ολλανδία 37-39 και Βέλγιο 25-45.

Στους Αγώνες, συμμετείχε ο Διεθνής Διαιτητής Αστέριος Τσώκας.

Το ίδιο ΣΚ, 17-18 Δεκεμβρίου ο ΟΞΙΦ συμμετείχε με το Πρόγραμμα Stand and Fence στο Πανελλήνιο Κύπελλο Σπάθης, το οποίο διοργάνωσε ο Άρης στο Γήπεδο «Νίκος Γκάλης» στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Προπονητής του ΟΞΙΦ Νίκος Τσώκας συμμετέχει στο Προπονητικό Σεμινάριο που διοργανώνει η ΕΟΞ και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Ξιφασκίας με καλεσμένο τον, Διεθνούς Φήμης Γάλλο Master, κ. Daniel Levavasseur.

Τέλος, σε πόλο έλξης, εξελίσσεται η επανεκκίνηση του KIDS GP με το Kids Cup Vol. 1 στη Φλώρινα 7-8 Ιανουαρίου 2023 να προσελκύει το ενδιαφέρον Ελλήνων και Ξένων Ξιφομάχων.

Από το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...