1 ασημένιο – 3 χάλκινα στο Νέων

Αν και έλειψε το χρυσό από το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων για τον Ο.ΞΙ.Φ., η συγκομιδή των μεταλλίων ήταν  εντυπωσιακή. Συνολικά 2 ατομικά μετάλλια (2 χάλκινα) και 2 ομαδικά μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο) ήταν ο συνολικός απολογισμός για τους αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα: στο ξίφος ασκήσεως νέων ο συνήθης ύποπτος Ιορδάνης Ηλιάδης δείχνει να φουλάρει τις μηχανές του ενόψει του ευρωπαϊκού της Αθήνας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο ενώ στο ομαδικό οι Ηλιάδηδες, Αριστείδου και Καλλιμάνης έφθασαν στο τελικό. Μετά από ένα συγκλονιστικό, πράγματι, παιχνίδι «έμειναν» για 2 χτυπήματα μακριά από το χρυσό.

Στο ξίφος μονομαχίας κοριτσιών η  φιλότιμη προσπάθεια των Χρήστου, Ταλίδου, Αθανασίου και Κοκκινίδου απέδωσε  ένα χάλκινο μετάλλιο. Η Παναγιώτα  Ταλίδου «ζευγάρωσε» το χάλκινο μετάλλιο μ’ ένα, επίσης, χάλκινο στο ατομικό.
Χωρίς μετάλλιο γύρισαν οι αθλητές του ξίφους μονομαχίας και οι αθλήτριες  του ξίφους ασκήσεως παρά τις φιλότιμες  προσπάθειες της απροπόνητης  Κλαίρης Κεσίδου.

Σε μια πολύ σεμνή τελετή στο ΦΑΙΔΩΝ Παλάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ο.ΞΙ.Φ., την περασμένη Τετάρτη. Εκτός από τους αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου το παρών έδωσαν οι γονείς των παιδιών και οι φίλοι του σπαθιού. Κατά την διάρκεια της τελετής τιμήθηκαν οι καλύτεροι του 2009, ο Ιορδάνης Ηλιάδης για την συνολική αγωνιστική του παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την Λίνα Χρήστου Πρωταθλήτρια Ελλάδος Νεανίδων (ατομικό). Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Σ. Παπαναστασίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Χ. Μιχαηλίδης ενώ ευχετήρια επιστολή έστειλαν ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος και ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής ν. Φλώρινας κ. Ι. Φωτιάδης. Τυχερός της βραδιάς ο «βενιαμίν» Ηλιάδης, ο Κωσταντίνος!

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο οι «έφηβοι» του Ο.ΞΙ.Φ. ταξιδεύουν στην Μπρατισλάβα, Σλοβακία για να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση