80 ξιφομάχοι στο Αμύνταιο

Άριστες εντυπώσεις άφησε σε όλους τους συμμετέχοντες, στους φιλάθλους και στον Δήμο Αμυνταίου η «παρθενική» διοργάνωση ξιφασκίας στην περιοχή με την  ονομασία «ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΟΙΞΗΣ 2010».
Περισσότεροι  από 80 μικροί ξιφομάχοι από Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη  πλημμύρισαν το, ομολογουμένως, εντυπωσιακό  Κλειστό Γυμναστήριο του Αμυνταίου  και μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του  κοινού που γέμισε τις κερκίδες.
Συνολικά 6 ηλικιακές κατηγορίες, 4 για το ξίφος ασκήσεως και 2 για το ξίφος μονομαχίας διεξήχθησαν πάνω στις 8 πίστες για τις οποίες μερίμνησαν τα στελέχη του Ο.ΞΙ.Φ.

 

{gallery}spring_cup2010{/gallery}

Για την Ιστορία οι νικητές ανά κατηγορία ήταν:

Χρήστος Κίζος (Ο.ΞΙ.Φ.) στο ξίφος ασκήσεως αγοριών11-13 ετών
Μάιντακ Πατρίτσια (Απόλλων Καστοριάς) στο ξίφος ασκήσεως κορ. 11-13 ετών
Φωτιάδης  Παναγιώτης (Οδυσσέα Μενεμένης) στο ξίφος ασκ. Αγ. 8-10 ετών
Απιδοπούλου Αντωνία (Ο.ΞΙ.Φ.) στο ξίφος ασκ. Κορ. 8-10 ετών
Σκενδέρης Γιώργος (Ο.ΞΙ.Φ.) στο ξίφος μονομαχίας αγ. 10-13 ετών
Καλυβιάνου Φρειδερίκη (Ο.ΞΙ.Φ.) στο ξίφος μονομαχίας κορ. 10-13 ετών

Tις απονομές των επάθλων έκανε ο  οικοδεσπότης του Κυπέλλου Άνοιξης και Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κ. Θεοδωρίδης ο οποίος μετά το τέλος των αγώνων δήλωσε:
«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μια διοργάνωση ξιφασκίας θα χάριζε τέτοια ικανοποίηση τόσο στους δημότες της πόλης μας όσο και σε μένα προσωπικά. Είχαμε την τύχη ν’ απολαύσουμε για πρώτη φορά εντυπωσιακό θέαμα από τους «μικρούς σωματοφύλακες», άριστη διοργάνωση, αθλητικό πνεύμα και γεμάτες κερκίδες. Νομίζω έφθασε η στιγμή να οργανώσουμε με την βοήθεια του Ο.ΞΙ.Φ., ένα τμήμα ξιφασκίας στο Αμύνταιο.
Επίσης, γνωρίζοντας την προσπάθεια των  ανθρώπων του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας να κατασκευάσουν το «ΣΠΙΤΙ της ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ» δηλώνω υπεύθυνα ότι ο Δήμος Αμυνταίου είναι έτοιμος να παραχωρήσει στο ΔΑΚ Αμυνταίου ικανή έκταση για να «φιλοξενήσει» την εγκατάσταση».
Ο Πρόεδρος του Ομίλου, και εκπρόσωπος της ΕΟΞ, κ. Σ. Διαφωνίδης τίμησε τον Δήμαρχο Αμυνταίου με αναμνηστική πλακέτα και δήλωσε:
«Ευχαριστούμε τον Δήμο Αμυνταίου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Θεοδωρίδη για  την φιλοξενία που προσέφερε στο άθλημά μας. Μπορώ να τον διαβεβαιώσω  ότι θα προσφέρουμε κάθε τεχνική, προπονητική ή άλλη βοήθεια για να ριζώσει η ξιφασκία και στο Αμύνταιο.
Όσο για το «Σπίτι της Ξιφασκίας», από την μια μας ενθουσιάζει η πολύτιμη προσφορά του Δήμου Αμυνταίου αλλά και του Δήμου Πρεσπών νωρίτερα, για την φιλοξενία του «ΣΠΙΤΙΟΥ» από την άλλη μας θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Φλώρινας έχει λάβει την προμελέτη και το επίσημο αίτημα παραχώρησης έκτασης στο ΔΑΚ Φλώρινας από τον Σεπτέμβρη του 2009 και έκτοτε δεν μπήκε στον κόπο ν’ απαντήσει, έστω αρνητικά στο αίτημα μας. Η άρνηση είναι, μερικές φορές, καλύτερη από την ασέβεια….»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση