Κλειστό Κολυμβητήριο – Αλήθειες – Ψέματα – Προτάσεις Νο 2

Με αφορμή την πρόσφατη «κινητικότητα» στο θέμα του Κολυμβητηρίου και τις Προτάσεις Λειτουργίας που κατέθεσε ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας θεωρώ σωστό κάποιες σκέψεις και εμπειρίες να τις μοιρασθώ με τους συμπολίτες μου μέσω των ΜΜΕ της περιοχής, τους διευθυντές των οποίων οφείλω να τους ευχαριστήσω θερμά για το βήμα.

Όσοι «πιστοί», ενεργοί πολίτες ή μη, παρακολουθούν το θέμα του Κολυμβητηρίου  θα θυμούνται προγενέστερη τοποθέτησή μου με τον παραπάνω τίτλο «Κλειστό Κολυμβητήριο Αλήθειες – Ψέματα – Προτάσεις» τον Ιούλιο του 2007. 3 χρόνια πέρασαν από τότε και είμαστε, ή μάλλον είναι, στο ίδιο ακριβώς σημείο, να μη πω χειρότερα, γιατί δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις σήμερα αφού «κείτονται» ξεκλείδωτες και αφύλακτες στις ορέξεις οποιουδήποτε, από την πρώτη και τελευταία φορά που άνοιξε στην σύγχρονη ιστορία της πόλης για τις ανάγκες του «Καλλιπάτειρα 2008».

 

Και να σας πω την πικρή αλήθεια, ως μέλος την μικρής, απαθής μας κοινωνίας δεν θα με ενδιέφερε και πολύ η τύχη του κολυμβητηρίου, αφού δεν ενδιαφέρει αυτούς που πρέπει, αλλά ας όψεται το «ΣΠΙΤΙ της ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ» για το οποίο το αίτημα παραχώρησης έκτασης από τον ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ μάλλον θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο συρτάρι με το Κολυμβητήριο στο γραφείο του Δημάρχου.

Και επειδή ως αθλητές και δη ξιφομάχοι, έχουμε μάθει να μαχόμαστε και  να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες του  αγώνα είπαμε να παρουσιάσουμε μια  νέα πρόταση: το «πάντρεμα» των εγκαταστάσεων, την μετατροπή δηλαδή του Κολυμβητηρίου σε ένα μικτό προπονητήριο με πισίνα 33 μέτρων και οπλομαχητικό κέντρο με 11 αγωνιστικές πίστες και την ταυτόχρονη ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων όπως μικρή πισίνα, γυμναστήριο, γήπεδα 5×5, αναψυκτήρια κλπ.

Και προτείναμε και κάτι άλλο, την δημιουργία φορέα διαχείρισης της εγκατάστασης με την συμμετοχή της Νομαρχίας, του Δήμου, του Ο.ΞΙ.Φ. και οποιοδήποτε άλλου σωματείου ή ΝΠΙΔ ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο εγχείρημα συνδιαχείρισης και συνυπευθυνότητας.

Και η πλάκα ποια είναι? Η πρόταση παρουσιάσθηκε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού παρουσία Βουλευτών, Νομάρχη και Δημάρχου και όχι μόνο συμφώνησε (ο ΓΓΑ) αλλά δεσμεύθηκε να επιχορηγήσει την λειτουργία του για τα 2 πρώτα χρόνια και να αναλάβει η ΓΓΑ τα έξοδα μετατροπής της εγκατάστασης σε μικτό προπονητήριο. Την στιγμή μάλιστα που είναι πανελληνίως γνωστό ότι η ΓΓΑ έχει σταματήσει να επιχορηγεί την λειτουργία ή την βελτίωση σταδίων και γυμναστηρίων ακόμα και αυτά του Βόλου που προορίζονται για τους Μεσογειακούς του 2013.

Και το τραγικό ποιο είναι? Φύγαμε από εκεί για να έρθουμε να ρωτήσουμε τους συμπαθείς γείτονες Πτολεμαϊδιώτες πώς γίνεται η δουλειά…..

Συνοψίζοντας, και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ο  χώρος και ο χρόνος των αγαπητών ΜΜΕ είναι πολύτιμος, εμείς στον Ο.ΞΙ.Φ. πιστεύουμε, όπως και το 2007, ότι ο Δήμος Φλώρινας ΠΡΕΠΕΙ  να είναι αυτός που θα «τρέξει» την εγκατάσταση μ’ ένα ετήσιο κόστος που, συστηματική πανελλήνια έρευνα έδειξε ότι δύσκολα θα υπερβαίνει τις 620.000 ευρώ. Σε περίπτωση που, προς τιμήν του (ο Δήμος Φλώρινας), επιλέξει την μικτή μορφή (ξιφασκίας – κολύμβησης) και πάλι πιστεύουμε ΠΡΕΠΕΙ  να είναι ο διαχειριστής με ετήσιο κόστος 454.00 ευρώ. Οφείλουμε όμως να υποδείξουμε και την φθηνότερη λύση (345.000) και  μακρόχρονα βιώσιμη υπό την ομπρέλα του Φορέα Διαχείρισης, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο πως ενοχλεί κάποιους, εύχομαι λίγους.

Και για να μείνετε ήσυχοι, αγαπητοί συμπολίτες, άρθρο – τοποθέτηση με τίτλο «Κολυμβητήριο Αλήθειες – Ψέματα – Προτάσεις Νο 3» μετά 3 ή 23 χρόνια (να ‘μαστε καλά)  δεν θα υπάρξει. Η πρόταση θα είναι μία και σας την λέμε από τώρα: η μετατροπή του σε κέντρο αναπαραγωγής κυπρίνου…

Πέτρος  Τσώκας

 

Υ.Γ. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Φουντούκη Δημήτριο, μέλος του Δ.Σ. του Ο.ΞΙ.Φ. και υπεύθυνο για την σύνταξη της μελέτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση