Πρωταθλητής Ελλάδας ο Δημήτρης Δούδος

15 χρόνια παράδοσης έκοψε με το σπαθί του ο Δημήτρης Δούδος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Παίζοντας, πραγματικά, απίθανο σπαθί ο Δημήτρης έφτασε σχετικά εύκολα και ανίκητος στον τελικό της κατηγορίας. Εκεί αντιμετώπισε τον Μπουρουλίδη του Μέγα Αλέξανδρου Κορδελιού τον οποίο και νίκησε με 15-13.
«Είμαι  πολύ ευτυχισμένος», δήλωσε μετά την  νίκη του. «Δούλεψα πάρα πολύ με τον  προπονητή μου κ. Στάθη Γεροσίδερη και ο κόπος δεν πήγε χαμένος». Την τελευταία φορά που ο Ο.ΞΙ.Φ. γεύτηκε αυτήν την χαρά και μοναδική στην Ιστορία του ήταν 15 χρόνια πριν, όταν το μακρινό 1996 ο Χρήστος Χαραλαμπίδης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί νικώντας την Δελαπόρτα του Αιγάλεω. Είναι βέβαιο πως ο Χρήστος είναι για 2 πράγματα περήφανος, το 1ο γιατί βρέθηκε, αν και αργά ο διάδοχός του και το 2ο γιατί ο Ο.ΞΙ.Φ. συνεχίζει να βγάζει παιχταράδες.
 
{gallery}cadet2011{/gallery} 
Στα ομαδικά, τα κορίτσια του Ομίλου, Δουμανίδου, Αριστείδου, Στέλλα και Καφάση κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.
Στους αγώνες συμμετείχαν 100 αθλητές και  αθλήτριες από 14 σωματεία.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων με τις  κατηγορίες του Ξίφους Μονομαχίας, που αλλού, στην Αθήνα…
– Το Δ.Σ. του Ο.ΞΙ.Φ. οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τις Διευθύνσεις των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων Αετού, 3ου Αμυνταίου, Σκλήθρου και Λεχόβου για την στήριξη του προπονητή κ. Πέτρου Τσώκα, ο οποίος αν και έχει αποσπασθεί ως ομοσπονδιακός συνεργάτης στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη συνεχίζει να υπηρετεί στα παραπάνω σχολεία, λόγω μη αντικατάστασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση