Κοντά στην κορυφή…

Συγκλονιστική είναι η κούρσα για την κατάκτηση της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα σωματείων της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων – Ανδρών – Γυναικών (-20) το περασμένο σαββατοκύριακο στην Φλώρινα, την κούρσα οδηγεί ο Πανελλήνιος Γ.Σ. με 603 βαθμούς αλλά νιώθοντας την καυτή ανάσα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας, ο οποίος με 598 βαθμούς, ακολουθεί από κοντά στην 2η θέση.
Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια που ο Πανελλήνιος κατέχει την κορυφή, νιώθει να απειλείται η αυτοκρατορία του. Από την άλλη μεριά τα στελέχη του Ο.ΞΙ.Φ. γνωρίζοντας από την αρχή ότι η μάχη είναι άνιση, γιατί δεν «κατεβάζει» ομάδες σπάθης στα Πρωταθλήματα, παραμένουν αισιόδοξοι.
Απομένει μόνο το Μεγάλο Πρωτάθλημα, αυτό των Ανδρών – Γυναικών, σε 2 Σαβββατοκύριακα (16-17 Απριλίου και 7 – 8 Μαΐου στην Αθήνα) και ο Όμιλος έχει καλέσει πανστρατιά νέων και παλιών αθλητών να συνδράμουν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
Συνολικά έχουν βαθμολογηθεί περισσότερα από 40 σωματεία. Αναλυτικά η κατάταξη των 5 πρώτων έχει ως εξής:

Πανελλήνιος Γ.Σ. 603
Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας 598
Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω 413
Οδυσσέας  Χαλανδρίου 354
Αθηναϊκή  Λέσχη 293

– Το Δ.Σ. του Ο.ΞΙ.Φ. νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια για την ουσιαστική συμμετοχή στην επιτυχή διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τον Δήμο Φλώρινας και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και προσωπικά τον πρόεδρο της κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, την ΠΑΣΥΠΚΟ και προσωπικά τον πρόεδρο της κ. Δημήτριο Χατζησαράντο, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Φλώρινας που εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο τις φιλοξενούμενες αποστολές, το προσωπικό του ΔΑΚ Φλώρινας, το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, το τυπογραφείο του κ. Ι. Αριστείδου, τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές του Ομίλου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Ν. Φλώρινας και τους εκπροσώπους των, τον κ. Σπύρο Παπαχαρίση και όλους τους φίλους του σπαθιού που με την παρουσία  τους έδωσαν παλμό και χρώμα στις μονομαχίες μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση