110 ξιφομάχοι στο Πατουλίδειο – 3 χρυσά για τον Ο.ΞΙ.Φ.

Το δεκαήμερο 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, το Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο του  Δήμου Πρεσπών έζησε «μεγάλες»  στιγμές. Αιτία, η διεξαγωγή του 5ου Καλοκαιρινού Κάμπ Ξιφασκίας και του Διεθνούς Κυπέλλου Νέων «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2011». Συνολικά, περισσότεροι από 110 ξιφομάχοι από 15 σωματεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ακόνισαν τα σπαθιά τους και μονομάχησαν στο «Πατουλίδειο» το οποίο διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να μεταμορφωθεί σε Κέντρο Προετοιμασίας Υψηλού Αθλητισμού για παρά πολλά αθλήματα.
Κατά την διάρκεια του Κάμπ, εκτός από  τις τριπλές καθημερινές προπονήσεις, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις των Πρεσπείων, να επισκεφτούν το Χιονοδρομικό Κέντρο, να απολαύσουν την πισίνα, το Spa και να επιδοθούν στο Karaokee.
Το Κάμπ των Πρεσπών είναι, ίσως, η μόνη προπονητική δραστηριότητα στην Ελλάδα με τόσους πιστούς φίλους και με τέτοια χρονική διάρκεια. Ήδη οι πρώτες συμμετοχές για το Κάμπ του 2012 «αναγκάζουν» τους διοργανωτές στην θέσπιση mini camp (8 έως 12 ετών) 17 – 24 Αυγούστου 2012 πριν από το 6ο Prespa Fencing Camp 24 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2012.

– Ονειρεμένο ήταν το ξεκίνημα των αθλητών και αθλητριών του Ο.ΞΙ.Φ. στον πρώτο αγώνα της χρονιάς που δεν ήταν άλλος από το «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2011». Στις 4, συνολικά, κατηγορίες νέων ανδρών – γυναικών, κατέκτησαν 3 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στο ξίφος ασκήσεως νέων Χρυσό μετάλλιο ο Ιορδάνης Ηλιάδης – Χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Ηλιάδης.
Στο ξίφος μονομαχίας νέων Χρυσό μετάλλιο ο Νικόλας Τσώκας – Χάλκινο  μετάλλιο ο Δημήτρης Ρεπάτσης.
Στο ξίφος μονομαχίας νεανίδων Χρυσό  μετάλλιο η Αθανασίου Γεωργία.

Στο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2011», το οποίο διεξήχθη μπροστά  σε κατάμεστες κερκίδες συμμετείχαν  συνολικά 110 αθλητές και αθλήτριες  από 15 σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο.

– Το Δ.Σ. του Ο.ΞΙ.Φ. θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους, τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Βασίλειο Τσέπα και τους εργαζόμενους στον Δήμο για την αμέριστη συμπαράστασή τους, τα ξενοδοχεία PRESPA RESORT και ΜΙΜΜΑΛΟΝΕΣ, το ΚΤΕΛ Φλώρινας, το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων του κ. Γεωργιάδη, τα ΝΕΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ και βέβαια την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και την ΠΑΣΥΠΚΟ.

– Επίσης το Δ.Σ. συγχαίρει δημόσια τους αθλητές Ιορδάνη και Μίμη Ηλιάδη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της προτίμησής των, χωρίς την ανάγκη χρησιμοποίησης των αθλητικών bonus αν και δικαιούχοι.

–  Μεγάλη τιμή θεωρεί ο Όμιλος την συμμετοχή αντιπροσωπευτικής ομάδας στην 9η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Φλώρινα.

– Οι πρώτες συμμετοχές στο FLORINA EUROCUP 2011 είναι γεγονός. Όπως και πέρυσι η Δανία θα συμμετέχει με 2 ομάδες (συνολικά 8 αθλητές) ενώ αντίστοιχη θα είναι και η συμμετοχή της Αυστρίας (9 αθλητές). Θυμίζουμε ότι το 2ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων θα λάβει χώρα στο Κλειστό του ΔΑΚ Φλώρινας στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

– Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μμ ξεκινά η προπονητική δραστηριότητα των αγωνιστικών ομάδων στην αίθουσα 17 του ΔΑΚ Φλώρινας. Οι προπονήσεις των «μικρών» τμημάτων ξεκινούν την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 16:30 μμ. Η ετήσια συνδρομή παραμένει, σταθερά, στα 200 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2385028600.

– Τέλος, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ν’ ανακοινωθεί το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα από την προπονητική ομάδα του Ομίλου, το οποίο θα περιλαμβάνει 12 αγώνες εσωτερικού και 9 αγώνες εξωτερικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση