Εμφάνιση με υποσχέσεις… στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ξεκίνησε ο αγωνιστικός μαραθώνιος για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου. Η αρχή έγινε με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13 η 1η φάση του οποίου έλαβε χώρα στην Αθήνα το σαββατοκύριακο. Με σύνολο συμμετοχών στο Ξίφος Ασκήσεως 116 αγοριών και κοριτσιών από 16 σωματεία, τα «κοκκοράκια» του Ο.ΞΙ.Φ. ικανοποίησαν και έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον.
Στα αγόρια (70 συμμετοχές) οι Παπαγιάννης (10ος) – Παπαχαρίσης 11ος – Μπαρδάκας 12ος και Κωστέντσης 15ος ξεχώρισαν. Στο ομαδικό (12 ομάδες) οι παραπάνω έμειναν στην 4η θέση χάνοντας από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. το χάλκινο (39-44).
Το επόμενο σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα -13 ολοκληρώνεται με το Ξίφος Μονομαχίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε σύνολο 320 συμμετοχών από όλη την Ελλάδα ο Ο.ΞΙ.Φ. «κατέχει»  μεγαλύτερο ποσοστό του 10% (34 συμμετοχές) αν και οι Αγώνες γίνονται στην Αθήνα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
– Αγωνιστική παρουσία είχε ο Όμιλος και στην Θεσσαλονίκη στο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας που διοργάνωσε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος με μεγάλη συμμετοχή, επίσης. Η Φανή Βαρβέρη έφθασε στον τελικό παίζοντας καλό σπαθί αλλά εκεί έχασε 13-15 από την Βουλγάρα αθλήτρια. Η κακοκαιρία στέρησε την συμμετοχή 8 μελούς αποστολής στην Θεσσαλονίκη, την οποία ο Ο.ΞΙ.Φ. είχε προγραμματίσει στηρίζοντας έμπρακτα την οργανωτική προσπάθεια του Μέγα Αλέξανδρου. Στα αξιοσημείωτα των Αγώνων ήταν η «φιλοξενία» τους από την Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης και η απονομή των επάθλων από τον συντοπίτη μας, Διοικητή του Γ’  Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Μπασιακούλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση