Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – π. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Γ. ΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

 

  Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2007

Με αμιγή αισθήματα υπερηφάνειας και χαράς παρακολούθησα κατά το διήμερο 27 και 28 Ιανουαρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων 2007 στη Ξιφασκία. Οι  Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ έσφυζαν από νιάτα και ανάμεσα στους νέους και στις νέες πρωτοστατούσε η Φλώρινα.

Δεν είναι τόσο ο λαμπρός απολογισμός, δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια, όσο είναι το λαμπρό πνεύμα που επέδειξαν οι αθλητές μας τόσο στα ατομικά αθλήματα αλλά κυρίως στα ομαδικά όπου το ένιωθες ότι υπήρχε μια ομάδα με ψυχή, θέληση και αποφασιστικότητα.
Είναι ολοφάνερο πως η ξιφασκία είναι το άθλημα με το οποίο θα πρέπει στο μέλλον η Φλώρινα να ταυτιστεί ακόμα περισσότερο. Της ταιριάζει.
Η μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Γυναικών 2007 , που θα γίνει στις 17 και 18 του Μάρτη στη Φλώρινα, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση και θα διαφημίσει με μοναδικό τρόπο τον τόπο μας και τα χαρίσματά μας.
Καλώ όλους τους Φλωρινιώτες να πλαισιώσουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Οργανωτική Επιτροπή. Πρέπει κι αυτό το μεγάλο γεγονός να κάνει την Φλώρινα περισσότερο γνωστή και περισσότερο ελκυστική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας Γυναικών 2007 θα είναι ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό γεγονός υψηλού επιπέδου, καθώς την υπογράφουν μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες: Διονύσης Σαββόπουλος, Σοφία Σπυράτου, Γιάννης Μετζικώφ και Ελευθερία Ντεκώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΗ
ΠΛ. ΣΤΑΔΙΟΥ 1-3
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – 11635
ΤΗΛ. 210 7015200
FAX  210 7510252

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση