O «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου τίμησε Μοσχοπούλου και Καλυβιάνο

 

Ο Αμύντας Αμυνταίου πέρα από την έντονη δράση του στο χώρο της χειροσφαίρισης, ξέρει αναγνωρίζει και επιβραβεύει  τις επιτυχίες, στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, ειδικά όταν αυτές προέρχονται από αθλητές και αθλήτριες της πόλης.

Ετσι κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, του Σαββατιάτικού παιχνιδιού των γυναικών με τον Φιλώτα Φλώρινας, ο Πρόεδρος του Αμύντα Αμυνταίου Περικλής Χατζής και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής χάντμπολ του συλλόγου, Νίκος Γιώσκος, βράβευσαν τη 13χρονη Αμυντιώτισσα,  αθλήτρια του Ο.ΞΙ.Φ., Ζωή Μοσχοπούλου και τον προπονητή της, Λεωνίδα Καλυβιάνο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας, που διεξήχθη  στο ΟΑΚΑ.

Ο 44χρονος Φλωρινιώτης, προπονητής της Ζωής , πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδας από το 1986 έως το 1995, Λεωνίδας Καλυβιάνος μετά την ολοκλήρωση της βράβευσης δήλωσε:

Σχετικά με την Βράβευση από τον Αμύντα Αμυνταίου
«Πραγματικά είναι μεγάλη μου τιμή, να με βραβεύει ένας ιστορικός και αναγνωρίσιμος σύλλογος όπως είναι ο Αμύντας Αμυνταίου, ο οποίος ανήκει σε διαφορετικό χώρο από αυτόν της Ξιφασκίας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Νίκο Γιώσκο, γι αυτή του τη πρωτοβουλία, είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει και σέβεται  τον αθλητισμό, στηρίζοντας τον με όλες του τις δυνάμεις».

 

Για τη Ζωή
«Η Ζωή είναι ένα μια αξιόλογη κοπέλα και φυσικά ένα ανερχόμενο ταλέντο. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίες διακρίσεις που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του  Ζάγκρεμπ (Κροατία), ανεβαίνοντας και στις 2 διοργανώσεις, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Εκείνο όμως που μου προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η κατανόηση και η συμπαράσταση που  τυγχάνει από τους γονείς της. Όταν η κοπέλα  μετακινείται 4 φορές τη βδομάδα από το Αμύνταιο στη Φλώρινα, για να είναι συνεπείς στις προπονήσεις και οι γονείς συνδράμουν καταλυτικά σ αυτή τη προσπάθεια, είναι επόμενο να είναι άξιοι θαυμασμού».

Για τη πορεία του Ο.ΞΙ.Φ
«Κατά γενική ομολογία ο Ο.ΞΙ.Φ  κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της ξιφασκίας και πλέον έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις τον Φλωρινιωτών.
Ο Ο.ΞΙ.Φ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σε Πανελλαδικό επίπεδο και θα μπορούσε να είναι πρώτος, αν καλλιεργούσε το όπλο της σπάθης, γεγονός που του στερεί βαθμούς από το γενικό σύνολο.
Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση των παιδιών, έχουμε πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες, οι εθνικές ομάδες απαρτίζονται στο 30-35% από αθλητές και αθλήτριες του Ο.ΞΙ.Φ. και πλέον αναζητούμε το βήμα παραπάνω και στο εξωτερικό».

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων
«Η Φλώρινα και ο Ο.ΞΙ.Φ. έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους, τόσο στη φιλοξενία όσο και τη διαχείριση  μεγάλων εγχώριων , Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων διοργανώσεων.
Συνεπώς είναι χαρά μας, που θα διοργανώσουμε για μια ακόμα φορά-μετά από 2χρόνια- στη Φλώρινα, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων, το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου.
Ευελπιστούμε ότι με την συμπαράσταση του κόσμου της περιοχής, οι ξιφομάχοι μας, θα επιτύχουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις».

Ρεπορτάζ
Γιώργος Θεοχαρίδης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση