Florina EuroCup 2013

Για 4η συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ξιφασκίας εμπιστεύεται την Φλώρινα και της αναθέτει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Ασκήσεως. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, λοιπόν, μετά το Μάντσεστερ και την Βουδαπέστη τα φώτα της δημοσιότητας «πέφτουν» στην πόλη μας και είναι βέβαιο ότι η Φλώρινα θα υποδεχθεί, θα φιλοξενήσει και θα οργανώσει άψογους Αγώνες, όπως άλλωστε έχει συνηθίσει την Διεθνή Αθλητική Κοινότητα.

50 αθλητές, μεταξύ των οποίων και 9 «δικοί» μας, από την Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Τουρκία, Δανία και φυσικά την Ελλάδα θα δώσουν το παρόν στο ΔΑΚ Φλώρινας από τις 9:30 πμ και οι καλύτεροι από αυτούς στα τελικά στις 18:00 το απόγευμα. Πριν τους τελικούς «τα πιτσιρίκια» του Ο.ΞΙ.Φ. θα επιδείξουν τις οπλομαχητικές τους ικανότητες υπό την καθοδήγηση της Ολυμπιονίκη Ιωάννας Χρήστου.

Ο υπεύθυνος Προπονητής του Ο.ΞΙ.Φ. κος Στάθης Γεροσίδερης μεταξύ άλλων δήλωσε: « Για άλλη μια χρονιά τα σπαθιά μας θα μονομαχήσουν με μερικούς από τους καλύτερους ξιφομάχους στην Ευρώπη στην Έδρα μας. Είναι ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν μπροστά στους δικούς τους ανθρώπους. Έχουν δουλέψει και πιστεύω θα τα πάνε καλά. Από τον Ο.ΞΙ.Φ. θα λάβουν μέρος οι Χρυσικός, Ρεπάτσης, Παπαχαρίσης, Μπαρδάκας, Κωστέντσης, Γεροσίδερης Π., Ζαχαρόπουλος, Μοσχόπουλος και Παπαγιάννης. Καλή τους Επιτυχία»

Το πρόγραμμα των Αγώνων περιλαμβάνει για 1η φορά εφέτος και το ξίφος ασκήσεως Νεανίδων, ενώ τα αγωνίσματα του ξίφους μονομαχίας που είχαν προγραμματισθεί για την Κυριακή αναβάλλονται λόγω του αγώνα μπάσκετ του Αριστοτέλη.

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει  ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και καλεί όλους τους φίλους τους σπαθιού να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των ξιφομάχων μας.

Οι Αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, του Δήμου Φλώρινας και υποστηρίζονται από την ΔΕΗ Α.Ε., τα ρολόγια ΟΥΥΟ και το Thessaloniki Fencer’s Club (TFC).

Αποτελέσματα και φωτογραφίες  θα είναι διαθέσιμες στο: www.oxif.gr/eurocup .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...